Viljandi valla üldplaneering läbis arutelude etapi

Alice Lokk
, reporter
Copy
Viljandi valla üldplaneeringu ja keskkonnamõju strateegilise hindamise eelnõu avalik väljapanek.
Viljandi valla üldplaneeringu ja keskkonnamõju strateegilise hindamise eelnõu avalik väljapanek. Foto: Raivo Lott

Viljandi vallavalitsuse ruumides oli reedel viimane Viljandi valla üldplaneeringu ja keskkonnamõju strateegilise hindamise eelnõu avaliku väljapaneku arutelu.

Viljandi valla pressiteates on kirjas, et eelnõu etapp, mis algas avaliku väljapanekuga 29. mail, lõppes nüüd Viljandi vallamajas avaliku väljapaneku tulemuste avaliku aruteluga.

Lisaks sellele arutelule peeti augustis avalikke arutelukoosolekuid Viiratsis, Kolga-Jaanis, Ramsil ja Mustlas. 

Viljandi vallavanem Alar Karu ütles, et Viljandi vallale ühtse üldplaneeringu kokkuleppimine on suur samm edasi valla arengus. "See näitab, et kogu valla territooriumil kehtivad ühesugused planeeringute põhimõtted. Nüüd ei pea enam igalt ehitusloa küsijalt, kinnistute jagajalt või arendajalt kõigepealt uurima, millisest vanast valla piirkonnast on jutt, et siis aru saada, millise vana, ühinenud või liitunud valla üldplaneeringu reegleid järgima peab," sõnas Karu.

Viljandi vallavalitsuse planeeringuspetsialist Raivo Laidma ütles, et kui tervikuna on vallaelanike huvi omavalitsuse kõige olulisema maakasutustingimusi seadva dokumendi vastu üsna leige, siis on ka teemasid, mis pakuvad huvi igal pool. „Sellised näiteks on teed, eriti erateed ja nende avalikuks kasutamiseks määramise küsimused. Piirkondlikult tõusis kõige rohkem esile Kolga-Jaani lähedal võimaliku turba kaevandamise või mittekaevandamise küsimus. Seal soovib piirkonna inimesi koondav mittetulundusühing ala säilitamist looduslikuna,“ rääkis Laidma.

Üldplaneeringu eelnõu avalik väljapanek ei kuuluta veel kaugeltki üldplaneeringu koostamise lõppu. Järgneb muudatuste tegemine, planeeringu seletuskirja ja digitaalsete jooniste täiendamine ning esitamine ametiasutustele kooskõlastamiseks.

Kooskõlastamise käigus saadud seisukohtadega jõuab dokument lõpuks volikogu ette, kes otsustab, millisel kujul see vastu võetakse ja avalikule väljapanekule suunatakse. Sellele järgneb kuu aega avalikustamist, kui kõik saavad teha ettepanekuid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles