Ööpäevaga lisandus kolm nakatunut

Sakala
Copy
Tartu ülikooli kliinikumi ühendlaboris analüüsitakse koroonaproove.
Pildil pulk, millega võetakse ninast koroonaviiruse proov.
Tartu ülikooli kliinikumi ühendlaboris analüüsitakse koroonaproove. Pildil pulk, millega võetakse ninast koroonaviiruse proov. Foto: Kristjan Teedema

Terviseameti andmetel analüüsiti Eestis ööpäevaga 1451 haigust COVID-19 põhjustava SARS-CoV-2 viiruse esmast proovi, millest kolme tulemus osutus positiivseks. Viljandimaal pole nakatunuid lisandunud.

Rahvastikuregistri andmete järgi anti kaks positiivset proovi Harjumaal Tallinnas ja üks Tartumaal. Nakatumise allikad on veel selgitamisel.

14. augusti hommikuse seisuga vajab Eestis koroonaviiruse tõttu haiglaravi kaheksa inimest, juhitaval hingamisel ei ole ühtegi patsienti. Uusi surmajuhtumeid ööpäeva jooksul ei lisandunud. Kokku on Eestis koroonaviirus nõudnud 63 inimese elu. Haiglates on lõpetatud 397 COVID-19 haigusjuhtumit 384 inimesega.

Tervenenud on 1976 inimest. Neist 1501 inimese (76%) haigusjuhtum on lõpetatud, 475 inimese puhul (24%) on positiivsest proovist möödunud rohkem kui 28 päeva ja inimene ei viibi haiglaravil ehk ootab tervenemise kinnitamist.

Viljandimaal on tuvastatud 20 koroonahaiget.

Kuidas peatada koroonaviiruse levik?

• Kõige efektiivsem meede nakkuse vältimiseks on distantsi hoidmine.

• Rahvarohketes kohtades, eriti ruumides, kus ei ole võimalik teiste inimestega distantsi hoida, on soovitav kanda maski.

• Kinniseid rahvarohkeid kohti tuleks võimaluse korral vältida.

• Järgida tuleb kätehügieeni ehk teisisõnu: käsi tuleb pesta tihti.

•  Kätepesuks tuleb kasutada sooja vett ja seepi, avalikes kohtades alkoholipõhist käte desinfitseerimisvahendit.

• Aevastades või köhides tuleb suu ja nina katta ühekordse salvrätiga. Kasutatud salvrätt tuleb kohe visata prügikasti ja seejärel käed puhastada. Salvrätikut puududes kasuta oma varrukat (küünarvarre osa), mitte paljast kätt.

• Haigena tuleb püsida kodus, seda ka kergete sümptomitega.

• Mis tahes haigussümptomite puhul tuleb kahtlustada koroonaviirust ja helistada oma perearstile.

Allikas: terviseamet

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles