Loomakaitse selts kutsub inimesi teada andma kehvadest kalapidamistingimustest

Alice Lokk
, reporter
Copy
Eesti loomakaitse seltsi sõnul ei tunne kala end sellises elukeskkonnas hästi.
Eesti loomakaitse seltsi sõnul ei tunne kala end sellises elukeskkonnas hästi. Foto: Egert Kamenik

Eesti loomakaitse selts tegi sotsiaalmeedias üleskutse, et inimesed annaksid teada, kui märkavad kalade pidamist purgis või nende müümist laadal kilekotis.

Loomakaitse seltsi postituses on kirjas, et viimasel ajal on seltsile laekunud silmatorkavalt palju teateid kalade halbade pidamistingimuste kohta. Selts on saanud teateid kaladest, keda peetaks ümmargustes purkides või müüakse laatadel kilekotis. "Kahjuks on kalad, nii nagu ka pisi- ja eksootilised loomad, need, kelle pidamistingimusi tunnevad ja heaolu oskavad hinnata vähesed. Selline kalade hoidmise viis on neile ebameeldiv ja lausa eluohtlik. Lisaks sellele, et niisugune keskkond on kalale üksluine ja segadust tekitav, ei taga see talle ka õiget temperatuuri ega vee puhtust. Sellises keskkonnas suudab kala elada 7–9 tundi, kuid tema tervist hakkab seesugune keskkond mõjutama juba palju varem."

Seega kala hoidmine kilekotis või purgis kõlbab üksnes transpordiks. Kui keegi märkab, et kalu peetakse neile ebasobilikes tingimustes, siis pildi või video koos infoga saab saate e-posti aadressil info@loomakaitse.ee.

Eelmisel neljapäeval andsid loomasõbrad sotsiaalmeedia vahendusel teada sellest, kui Tallinnas Järve keskuses müüs kaupmees kalu väikestes kilekottides. Suure tähelepanu peale kadus müügilett keskusest üsna kiirelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles