Järvejooks on nädalaga kogunud üle saja kaugosaleja

Sakala
Copy
Kõik virtuaaljooksu lõpetajad on 91. jooksu täieõiguslikud osalejad.
Kõik virtuaaljooksu lõpetajad on 91. jooksu täieõiguslikud osalejad. Foto: Erakogu

Nädalaga on virtuaaljooksule ümber Viljandi järve registreerunud 121 inimest, kellest 22 on juba järvele ringi peale teinud ja tulemuse internetti laadinud. Kiireima distantsi läbija aeg on pisut üle tunni.

«Virtuaaljooks on 91. ümber Viljandi järve jooksu osa, sest 1. augustil saime suurjooksule lubada vaid 2000 registreerunut,» rääkis spordiürituse peakorraldaja Mati Jürisson ja kinnitas, et kõik virtuaaljooksu lõpetajad on 91. jooksu täieõiguslikud osalejad.

Osalemiseks tuleb registreeruda jooksu kodulehel ning joosta endale sobival ajal ümber Viljandi järve. Finišeerimise järel tuleb sisestada oma tulemus järvejooksu kodulehele. Tulemust saab saata kas spordikella failina või sisestada see käsitsi. Sel juhul tuleks teha Viljandi staadioni maratonivärava külge seatud virtuaaljooksu plakati juures endast foto ja seegi koos tulemusega üles laadida.

Jooksul osalejatelt ootavad korraldajad ausa spordi reeglite järgimist. Kindel nõue on, et läbida tuleb ring ümber Viljandi järve.

Erinevalt suurjooksust ei pääse osalejad Sammulis hobusekoplisse. Kõige otsem oleks joosta Sammulisse jõudes mööda järveäärset matkarada, kuni hobusekoppel lõpeb, ning rajal tuleb ületada puidust sild. Seejärel on mõnekümne meetri pärast võimalik keerata matkarajalt mäest üles viivale kitsamale rajale ning mäe otsa jõudes saab juba suunduda mööda koristatud viljapõldu telemasti poole. Ülejäänud trass on jooksjatele avatud nagu suurjooksu päeval ning hobusekoplist ümber joostes lisandub distantsile kõige rohkem paarsada meetrit.

Kõik virtuaaljooksul osalejad saavad tulemuse protokolli, neile saadetakse septembris osalejamedal koju ning nad saavad diplomi ja stardinumbri, mida võib ise välja trükkida. «Kes soovivad medalit varem kätte saada, võivad pärast tulemuse sisestamist tulla Viljandi spordihoonesse,» rääkis Mati Jürisson.

Virtuaaljooksule saab registreerida 30. augustini ning oma tulemus tuleb järvejooksu kodulehele sisestada 2. septembriks. Tulemused avaldatakse hiljemalt 7. septembril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles