Suurperede lastele saab anda koolitarbeid

Sakala
Copy
Oodatavate tarvete nimekirjas on vihikud, kirjutusvahendid ja muu õpilastele vajalik kraam.
Oodatavate tarvete nimekirjas on vihikud, kirjutusvahendid ja muu õpilastele vajalik kraam. Foto: Kamilla Selina Lepik

Eesti lasterikaste perede liit teatas, et alustab 11. korda heateoga «Lapsed kooli», mille eesmärk on koguda suurperede lastele kooliminekuks vajalikke asju. 

Selle nädala neljapäevast pühapäevani koguvad vabatahtlikud koolitarbeid 46 Selveri kaupluses üle Eesti – sealhulgas kahes Viljandi kaupluses – ning järgmisel kahel nädalavahetusel saab oma panuse anda Tallinna ja Tartu kaubamajas.

Eesti lasterikaste perede liidu president Aage Õunap ütles pressiteate vahendusel, et kümne aasta jooksul on ühise ettevõtmisega aidatud sadadel suurperede lastel kooliminekuks valmistuda.

«Saabuva kooliaasta ootus on pisut teistsugune, viirusest tingitud väljakutsed argipäevas on vähendanud paljude perede toimevõimet. Iga uus päev toob teateid viiruse jätkuvast levikust ning teadmatust on omajagu,» rääkis ta. «Üks on aga kindel: lapsed vajavad koolitööde tegemiseks õppevahendeid, ükskõik kas uusi teadmisi omandatakse kooliklassis või kodus karantiinis olles. Seetõttu on käesoleval aastal iga panus koolitarvete kogumise algatusse eriti hinnaline.»

Sel neljapäeval ja reedel kella 16–19 ning laupäeval ja pühapäeval kella 11–15 on Selverites vabatahtlikud, kelle kätte saab koolitarbed pärast kassas tasumist viia. Oodatavate tarvete nimekirjas on vihikud, kirjutus- ja joonistusvahendid, käärid, liim, joonlauad ja palju muud õpilasele vajalikku. 

Täpsemaid juhiseid vahendite kohta saab samuti vabatahtlike käest. Kampaania viimasel päeval loositakse igas kaupluses annetajate vahel välja kinkekaardid.

Heategevusprojekti kohta leiab rohkem infot Eesti lasterikaste perede liidu kodulehelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles