Viljandi kaalub Euroopa spordilinnaks kandideerimist

, Suvereporter
Copy
Aunimetust soovival linnal tuleb koostada ülevaade oma sporditegevusest ja -taristust. Viljandil on sinna muu hulgas kanda linnastaadion.
Aunimetust soovival linnal tuleb koostada ülevaade oma sporditegevusest ja -taristust. Viljandil on sinna muu hulgas kanda linnastaadion. Foto: Elmo Riig

Viljandi linnavalitsus hakkab lähiajal arutama Brüsselist tulnud pakkumist kandideerida 2021. aasta Euroopa spordilinnaks. Viljandit soovitas konkursile Kuressaare, kes pälvis tiitli eelmisel aastal.

Aunimetuse väljaandmist korraldab Brüsselis tegutsev mittetulundusühing ACES Europe ehk Euroopa spordipealinnade ja -linnade föderatsioon. Asutus tunnustab 2001. aastast igal aastal üht Euroopa pealinna, linna, kogukonda ja väikelinna aktiivse sporditegevuse eest. Kandideerijal tuleb teha ülevaade oma spordielust ja -taristust ning tasuda 900-eurone kandideerimismaks. Protsessi juurde kuulub žürii liikmete tutvumiskäik. Mullu pälvis väikelinnadele mõeldud aunimetuse kaheksa Euroopa linna, nende hulgas Kuressaare, kes oli esimene valituks osutunud linn Eestis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles