Viljandi keskkonnaspetsialisti nörritab linlaste prügikäitlemine

Copy
Viljandi Maksimarketi taga olev prügikonteiner on üks paljudest, mis on pidevalt täis ning ümbritsetud jäätmetega.
Viljandi Maksimarketi taga olev prügikonteiner on üks paljudest, mis on pidevalt täis ning ümbritsetud jäätmetega. Foto: Marko Saarm

Sakala kirjutas juulis sellest, et avalikud pakendikonteinerid on tihtilugu pungil täis ning nende ümbrusesse jäetakse kilekottides jäätmeid. Naiteks paberi ja papi konteinerid on sageli täis pakendeid, klaastaarat ning isegi riideid. Probleem on aga endiselt lahenduseta ning Viljandi linnavalitsuse keskkonnaspetsialist Villem Kutti on inimeste tegevusest nördinud. 

"Kurb on see, et kõikide tublide linnakodanike vaev läheb raisku, kui pakendikonteineritesse pannakse sinna mitte kuuluvaid jäätmeid," ütles Viljandi linnavalitsuse keskkonnaspetsialist Villem Kutti. Linnas ringi liikudes on endiselt märgata, et pakendikonteinerid ajavad üle ääre ning on tihtilugu vale prügiga täidetud. Viljandi linnavalitsus kiitis neid, kes aitavad kaasa puhtama elukeskkonna loomisele ning prügi sorteerivad, kuid möönis, et on hädas nendega, kes viskavad konteineritesse ebasobivad jäätmeid. 

"Lisaks sellele riivavad silma arvukad prügikotid, mis on poetatud konteinerite kõrvale maha," ütles Kutti, kelle sõnul on konteinerite peal olemas kleepsud, mis peaksid aitama linlastel prügi sorteerida.

Kutti ütles juulis Sakalale, et linnavalitsus ei saa kontrollida, mida prügikasti pannakse, ning kõige tõhusam on teha teavitustööd ja inimestele selgitada, kuhu mingid jäätmed kuuluvad ning et konteineri kõrvale prügi jätta ei tohi. Toona ütles Kutti, et tihedam prügikastide tühjendamine ei ole lahendus. "Me võime ju tihedamini prügikaste tühjendada, kuid see ei tähenda, et mingil hetkel see pilt samasugune poleks. Me ei saa garanteerida seda, et inimesed ei jäta prügi maha," ütles ta.

Viljandis paigaldab, tühjendab ja hooldab pakendiringluse konteinereid aktsiaselts Eesti Keskkonnateenused. Konteinerite tühjendajatel pole kohustust mahuti kõrval olevaid kile- ja prügikotte ning muid jäätmeid kokku korjata ning selleks tuleb Viljandi linnal tellida lisavedu, mille kulud katab maksumaksja. Viljandi linnavalitsus kutsub üles ebaseaduslikult tegutsevatest prügistajatest teada andma. Helistada saab prügikonteinerite peal olevale telefoninumbrile või Viljandi linnavalitsuse keskkonnaspetsialistile Villem Kuttile. Lisaks on Viljandi kodulehel võimalik täita vorm "Teavita probleemist". 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles