Angervaks alandab palavikku, kummel ravib põletikke

Alice Lokk
, reporter
Copy
Raudrohi on igati kasulik ravimtaim. Lisaks verejooksu pidurdavale toimele aitab raudrohi leevedada seedehäireid, korrastada neerude tööd ja alandada vererõhku.
Raudrohi on igati kasulik ravimtaim. Lisaks verejooksu pidurdavale toimele aitab raudrohi leevedada seedehäireid, korrastada neerude tööd ja alandada vererõhku. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Suvi on sobiv aeg, et koguda ja kuivatada ravimtaimi talvele vastu astumiseks. Ringi tasub vaadata nii oma aias kui ka metsas ja niidul. Õigesti valmistatud ravimtaimetee on talvel suurepärane tervise turgutaja.

Tartu ülikooli farmaatsia instituudi juhataja, farmakognoosia professor Ain Raal lausus, et ravimtaimed otseselt terveks kedagi alati ei ravi, vaid kergendavad haiguse põdemist ja kiirendavad tervenemist. «Ega ravimid ka alati ravi, vaid loovad võimaluse terveneda. Inimkehale on omased terve rida füsioloogilisi protsesse, näiteks seedetegevus või uni. Ravimtaimed normaliseerivad füsioloogilisi protsesse ja aitavad meil terveks saada ja terved olla üldiste mehhanismide kaudu,» selgitas Raal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles