Vaba mõte. Soovisaade

Triin Loide
, Sakala arvamustoimetaja
Copy

Kõigepealt ma muidugi soovin, et uus koroonaviirus poleks mööda maailma laiali pääsenud nõndamoodi. Kui juba soovida lubatakse, siis ... Viiruse alguse asjaolud ei ole päris selged. Wuhanis ta alguse sai, aga kuidas täpselt, on hägune. Vähemalt minu teada on hägune. Ent see pole ka kuigi oluline. Ehk on viirus pannud rohkem inimesi meie aasta looma nahkhiirt kahtlustava pilguga vaatama: ei tasu ikka näppida metsloomi! Aega muidugi tagasi keerata ei ole võimalik, nii et tuleb see partii lõpuni mängida nende kaartidega, mis kätte jagati.

Samuti soovin, et leitaks mõjuv vaktsiin ilma suuremate kõrvalmõjudeta ning et see tehtaks kiiresti ja tasuta kättesaadavaks võimalikult paljudele inimestele. Vaktsiinide eest maksmist ma õigeks ei pea. (Ehk ärritab selline ilmne kapitalismi solvamine kedagi piisavalt, et Sakalasse arvamuslugu kirjutada?) Leidub väga palju inimesi, kellel on iga sent arvel ning viieliikmelise perekonna vaktsineerimine erinevate haiguste vastu võib olla päris arvestatav väljaminek.

Serveerime seda siis kõrgenenud vererõhuga parempoolsetele kuidagi söödavamal kujul: mida tervemad on inimesed, seda rohkem nad jaksavad tööd teha ja tarbida. Ehk siis mida mugavamaks me teeme haiguslehe võtmise ja mida vähem neid lehti võtma peab, seda suurem majanduslik kasu kokkuvõttes meile osaks langeb.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles