Poola nakkuskordaja sunnib taas piirduma Balti mulliga

Sakala
Copy
Sõites Eestisse riigist, kus nakatumiskordaja on üle 16, peab arvestama kahenädalase eneseisolatsiooniga.
Sõites Eestisse riigist, kus nakatumiskordaja on üle 16, peab arvestama kahenädalase eneseisolatsiooniga. Foto: Lilli Tölp/Kuvakulgur

Alates järgmisest nädalast tuleb reisihuvilistel arvestada, et autoga Leedust lõuna poole sõites peavad nad jääma kahenädalasse eneseisolatsiooni.

Välisministeeriumi veebilehel olevate suuniste järgi kehtib kahenädalane liikumispiirang kõigile Eestisse saabujatele, kes alustasid reisiteekonda riikidest või läbisid riike, mille kohta andmed puuduvad või kus koroonaviirusesse nakatanute suhtarv on suurem kui 16. Kui Poola nakkuskordaja on jäänud seni nõutud piiresse, siis täna uuendatud andmete kohaselt on Poolas lisandunud viimase14 päeva jooksul 100 tuhande elaniku kohta 20,9 nakatunut. Seega ei pääse eestlased maismaad mööda ka madalama koroonaohuga riikidesse nagu Slovakkia (7,2) või Saksamaa (12,1).

Balti riikides on nakkatumise tase endiselt madal: Lätis 3,8 ja Leedus 7,6. Samuti on risk väike Soomes, kus nakkuskordaja on kõigest 2,9.

Liikumisvabaduse piirang tähendab, et inimene on kohustatud 14 päeva alates Eestisse saabumisest hoiduma mittehädavajalikest kontaktidest ja võib oma elukohast või püsivast viibimiskohast lahkuda üksnes arsti juurde minemiseks, toidu, esmatarbekaupade ja ravimite ostmiseks või hädajuhtumil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles