Ööpäev tõi kümme uut nakatunut

Triin Loide
, Sakala arvamustoimetaja
Copy
Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti Eestis 961 haigust COVID-19 põhjustava koroonaviiruse proovi, lisandus 10 positiivset tulemust. Viljandimaale ööpäeva jooksul uusi nakatunuid ei lisandunud. Eile tuvastati koroonaviirus Viljandi Uku keskuses asuva Hesburgeri töötajal.

Rahvastikuregistri andmete järgi laekus viis positiivset proovi Tartumaal, neist kolm Tartu linnas. Harjumaale lisandus kaks nakatunut, neist üks Tallinna. Kolme positiivse tulemuse puhul on maakond teadmata. Ühe juhtumi puhul on haigus Saksamaalt sisse toodud.

Ülejäänud juhtudel käib asjaolude täpsustamine.

Terviseamet rõhutab, et järgmised kaks nädalat on Eestis kriitiline aeg, mille jooksul on veel võimalik puhangud kontrolli alla saada, juhul kui me kõik käitume vastutustundlikult. Kõige efektiivsem meede nakkuse vältimiseks on terviseameti hinnangul distantsi hoidmine.

Rahvarohketes kohtades ja eriti ruumides, kus ei ole võimalik teiste inimestega distantsi hoida, on soovitav kanda maski. Kinniseid rahvarohkeid kohti võiks võimaluse korral vältida. Haigena tuleb püsida kodus, seda ka kergete sümptomitega. Mis tahes haigussümptomitega tuleks kahtlustada koroonaviirusega nakatumist ja võtta kiiresti ühendust oma perearstiga. Perearstidele on antud juhised kõik COVID-19 kahtlusega inimesed proovi tegema saata.

Täna hommikul vajas Eestis koroonaviiruse tõttu haiglaravi üheksa inimest, juhitaval hingamisel oli üks patsient. Uusi surmajuhtumeid ööpäeva jooksul ei lisandunud.

Kokku on koroonaviirus nõudnud Eestis 63 inimese elu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles