Noortetuppa võib viia vanu asju

Alice Lokk
, reporter
Copy
Viljandi avatud noortetuba ootab inimeste vanu huvitegevustega seotud asju. Näiteks võib ära anda vanu muusikainstrumente, millega enam mängida ei saa.
Viljandi avatud noortetuba ootab inimeste vanu huvitegevustega seotud asju. Näiteks võib ära anda vanu muusikainstrumente, millega enam mängida ei saa. Foto: Meelis Meilbaum

Viljandi avatud noortetuba ootab, et inimesed viiksid sinna oma vanu huvialadega seotud esemeid. Neist valmistatakse installatsioone, mis hakkavad linna ilmestama augusti lõpus peetava suure noorte huvitegevuspäeva ajal.

Viljandi avatud noortetoa juhataja Tiina Tart selgitas, et huvitegevuspäev tuleb 29. augustil Lastepargis ja installatsioonid pannakse sellele tähelepanu tõmbamiseks üles augusti teises pooles. "Need tulevad kesklinnas laternapostide külge," täpsustas Tart.

Tema sõnul võib noortekeskusele tuua igasuguseid asju, mis on vähegi seotud huvitegevusega, näiteks mõni rattajupp, rula, kiiver, sporditoss, tantsuking, tennisereket, pintsel, pall või jootekolb. Mõelda aga võib veelgi laiemalt ning tuua ka robootika, iluvõimlemise või e-spordiga seotud esemeid. Oodatud on ka muusikainstrumendid, mis pole enam kasutuskõlblikud, kuid installatsiooni sobivad hästi. 

"Üks juhtmepusa võiks olla," lausus Tart. "Inimestel on võib-olla jäänud seisma midagi, mis pole enam kasutuskõlblik. See asi ei pea väga korralik välja nägema, vaid on pigem sümboolne. Iga asi on abiks, välja panna mahub väga palju materjali."

Installatsioone hakkavad kokku seadma noored linna huvikoolidest, samuti võetakse kampa muud huvilised.

Oma kraami saab Lennukitehasesse aadressil Hariduse tänav 12a viia reede, 7. augustini iga päev kella 9–17.

Suur huvitegevuspäev #huvimäss on Lastepargis 29. augustil kella 11–15. Seal osalevad noortetuba, Viljandi huvikoolid ja muud huvitegevust pakkuvad asutused. Samuti korraldatakse sel päeval noortele kunstihuvilistele mõeldud "Kunstikompotti".

"29. august tuleb Viljandis väga põnev ja tihe," märkis Tart.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles