Instituut ootab mulgikeelseid laule Mulgi peo tarvis

Alice Lokk
, reporter
Copy
Mulgi kultuur instituut ootab laule, mida esitada Mulgi valla pidudel. Pildil rahvatantsijad tunamullusel Mulgi peol Abja-Paluojal.
Mulgi kultuur instituut ootab laule, mida esitada Mulgi valla pidudel. Pildil rahvatantsijad tunamullusel Mulgi peol Abja-Paluojal. Foto: Marko Saarm

Mulgi kultuuri instituut on välja kuulutanud esimese mulgikeelsete laulude võistluse, et saada juurde mulgikeelseid omaloomingulisi laule, mida saab kasutada Mulgi pidudel, laste folklooripäevadel ja muudel ettevõtmistel. 

Mulgi kultuuri instituudi kodulehel on kirjas, et uute mulgikeelsete laulude võistlusega soovitakse tõmmata tähelepanu mulgi keelele ning selle kasutusvõimalustele nüüdisajal.

Konkursile oodatakse erinevas žanris mulgikeelseid laule, näiteks koorilaule, soololaule, lastelaule ja temaatilisi laule. Laulud võivad olla nii tänapäevased kui ka pärimuslikud. Üks autor võib võistlusele saata mitu lugu. Iga laulu puhul tuleb kirja panna viis, sõnad ja akordimärgid või välja kirjutada klaverisaade. Kui on vaja, aitavad instituudi töötajad laulusõnad mulgi keelde tõlkida või keelt korrigeerida. 

Konkursil osalemiseks tuleb saata helilooming Mulgi kultuuri instituudile pealkirjaga "Mulgi laul"  salvestusena e-posti aadressil mki@mulgimaa.ee või postiga Kulla leerimajja, märgusõnaks "Mulgi laul".

Võistlusele esitatud lauludest valib parimad professionaalne viieliikmeline žürii. Kolme paremat laululoojat autasustatakse oktoobris Mulgi lipu päevale pühendatud kontserdil.

Laule oodatakse 31. augustini. 28. septembril antakse osalejatele teada valitud lauludest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles