Kodukohvikute päeval sai tutvuda alpakadega

Copy
VILJANDI, EESTI, 27JUL16
Pärdi talu alpakad.

VALDO OTS/SAKALA
VILJANDI, EESTI, 27JUL16 Pärdi talu alpakad. VALDO OTS/SAKALA Foto: Valdo Ots

Laupäevane Põhja-Sakala valla kodukohvikute päev möödus korraldaja hinnangul suurepäraselt ning uudistajad jätkus igale poole. Mõnest kohast osteti toitu endale purgiga veel koju kaasagi.

Nagu rääkis päeva korraldaja, Suure-Jaani kultuurimaja direktori Aire Levand, on kokkuvõtted veel tegemisel, kuid rahvast liikus palju. "Ei näinud hetkekski, et kuskil kohvikus ei oleks inimesi olnud," lausus Levand.

Kohvikud avati kaheksandat aastat. Varem on need külalisi oodanud Suure-Jaani muusikafestivali aegu juunis, aga et valitsuse kehtestatud piirangute tõttu lükkus see augusti lõppu, otsustati kohvikud sel suvel siduda Suure-Jaani kodukandipäevadega.

Seekord oli Põhja-Sakala vallas avatud üheksa kohvikut. "Nägin sära ja tegutsemishindu kohvikupidajate silmis," lausus Aire Levand, avaldades rõõmu kohvikutepäeva õnnestumise üle. Tema sõnul oli inimesi, kes tulid huvi pärast kohvikuid vaatama, kuid leidus ka neid, kes läksid oma lemmikkohti taasavastama. Levandi sõnul osteti näiteks Sürgavere kooli juures avatud Eha ja Margeti Kõhutanklast karbitäite viisi kooke ja seljankatki võeti purgiga kaasa.

Mõnes kohvikus pakuti lisaks toidule ja joogile meelelahutust. Kobruvere külas Pärdi talu kohvikus sai uudistada koduloomi, sealhulgas alpakasid. Kildu külalistemaja kohvikus sai sõita ponidega.

Aire Levandi sõnul parimat kodukohvikut sel aastal ei valitud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles