Koormusmatka lõpetasid esimestena Saaremaa naiskodukaitsjad

Sakala
Copy
Pühapäeval lõppenud naiskodukaitsjate koormusmatka võitsid Saarema ringkonna naiskodukaitsjad.
Pühapäeval lõppenud naiskodukaitsjate koormusmatka võitsid Saarema ringkonna naiskodukaitsjad. Foto: Kaire Kannistu

Pühapäeva õhtul lõppenud naiskodukaitsjate koormusmatkal võidutsesid pingelises heitluses Saaremaa ringkonna naiskodukaitsjad. Neile järgnesid Valga ja Rapla võistkond. Reede hilisõhtul alanud sõjalis-sportlik luurevõistlus kulges Väluste, Riuma, Rebaste ja Tusti küla piirkonnas ning mõõtu võttis sellel 16 võistkonda kogu Eestist. 

Naiskodukaitse Sakala ringkonna aseesinaise ja koormusmatka pressipealiku Kai Kannistu sõnul kontrolliti sõjalis-sportliku luurevõistluse jooksul osalejate sõdurioskusi ja -teadmisi. "Koormusmatk pani proovile võistlejate füüsilise ja vaimse poole. Naised pidid oskama kasutada baaskursustel õpitut," rääkis Kannistu.

Kõik 16 neljaliikmelist võistkonda, kes matka alustasid, jõudsid ka lõpuni. Füüsiliselt keerukas rada oli keskmisel 50 kilomeetrit pikk ning selle jooksul tuli osalejatel läbida 12 kontrollpunkti, kus tuli anda esmaabi, tunda tehnikat ja käemärke, osata topograafiat, ületada kummipaadis veekogu, teha luuret ja edastada infot.

Viljandimaal toimetavad Sakala ringkonna naiskodukaitsjad võistlusel ei osalenud. "Tundsime, et nii on ausam, sest kõik meie liikmed aitasid võistlust korraldada," rääkis Kannistu. Järgmisel aastal on ka Sakala ringkonna kodukaitsjad stardis. 

Kai Kannistu sõnul on koormusmatk väga oodatud võistlus ja see on igal aastal erinevas maakonnas. 

Naiskodukaitse on üle-eestiline vabatahtlik naisi koondav organisatsioon, mille liikmed annavad oma panuse riigikaitsesse ja ühiskonna arengusse Kaitseliidu tegevuses osalemise, elanikkonna harimise ning isamaaliste traditsioonide hoidmise kaudu.

Naiskodukaitses on üle 2600 liikme.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles