Peremäng viib Mulgimaa pealinna ja Halliste kihelkonda

Üllar Priks
, reporter
Copy
Meenutus möödunudaastasest peremängust.
Meenutus möödunudaastasest peremängust. Foto: Elmo Riig

Laupäeval, 1. augustil on järjekorras kolmas Mulgimaa perepäev. Halliste kihelkonna piirkonnajuhi Anneli Pälsingu sõnul on kõik mängupunktid juba pikaltettevalmistusi teinud. Oli ju Halliste just see piirkond, kes oma mängupäeva aega kevadel valitsenud eriolukorra tõttu muutma pidi.

Igas mängupunktis saab ise midagi teha. Penuja külamajas ootab mängijaid järv, kus küll ujuda ei saa, kuid selle eest on seal prisked kalad, keda välja püüda. Abja päevakeskuses saab endale sobiva koostisega kama jahvatada. Mulgi külamuuseumis ja Uue-Kariste rahvamajas on söed kuumaks aetud, et nendega pesu triikida. Veelikse külas Kajalmiine salvi- ja kreemikojas saab näha, kuidas linnainimesed on endale maale mõnusa elukoha rajanud ja ise endale ettevõtte loonud – salvikoja, kus üks mõnusamaid tegevusi on uhmerdamine. Rimmu külamajas käib lõbus pesupäev: ikka kaelkookudega vesi palisse ning siis pesulaua ja seebi abil pesu puhtaks.

Mulgimaa peremängu peakorraldaja Jaanika Toome lisab, et peremängust on kujunenud sõpruskondade väljasõit, kus ühiselt aega veedetakse ja oma kambavaim proovile pannakse. "Tore on vaadata, kuidas omavahel lapsepõlvemälestusi jagatakse ja huviga kõiki tegevusi oma lastelegi tutvustatakse. Omalt poolt soovitan kõigil jälle sularaha kaasa võtta, et endale mõnus Mulgi lõunasöök lubada ja Mulgimaa peremängu postkaart õnneloosis osalemiseks soetada," ütles Toome.

Mulgimaa peremäng on mulgi kultuuri ja piirkonda tutvustav viiepäevane sari, mida korraldatakse kuuendat korda. Pärast 1. augustit saab mängida veel 21. augustil ja 5. septembril. Mängupunktid ootavad mängijaid vahemikus kella 12–18.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles