Arendaja alistus linna tahtele: Uku tänavale kerkib kolmekorruseline korterelamu

Triin Loide
, Sakala arvamustoimetaja
Copy
Linna arvates riivaks viiekorruseline elamu madalate eramajade vahel silma, nii et 2022. aastaks peaks Uku ja Kivi tänava nurgale kerkima kolmekorruseline kortermaja.
Linna arvates riivaks viiekorruseline elamu madalate eramajade vahel silma, nii et 2022. aastaks peaks Uku ja Kivi tänava nurgale kerkima kolmekorruseline kortermaja. Foto: Elmo Riig

Viljandi linnavalitsus ja osaühing W-Vara jõudsid lõpuks kokkuleppele Kivi ja Uku tänava nurgale kerkiva kortermaja kõrguses: see tuleb kolmekorruseline ja peaks esialgsete plaanide kohaselt valmima 2022. aastaks.

Eelmisel aastal jäi arendaja soov enda soetatud kinnistule kortermaja ehitada soiku, sest see oli kavandatud viiekorruselisena, linn aga ei lubanud rohkemat kui kolme korrust. Arhitektuuriameti seisukoht oli, et nii kõrge hoone madalate eramajade vahele ei sobi. Arendajale pakuti võimalust ehitada maksimaalselt kolmekorruseline maja. Selle ehitamise leidis W-Vara olevat heategevuse. Ettevõtte esindaja Martin Sepp ütles toona Sakalale: «Valisime asukoha seetõttu, et kesklinn hakkab kolima Uku keskuse ümber, ning et krunt on väike, on ainus võimalus kõrgusesse ehitada.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles