Traditsiooniline suurjooks tuleb ebatraditsiooniliselt

Priscilla Õmblus
Copy
Tänavusel, 1. augustile lükatud ümber Viljandi järve jooksul niisugust rahvahulka ei näe. Rahva hajutamiseks antakse selle aasta jooksul kaks starti: esimene kell 12, teine kell 15.
Tänavusel, 1. augustile lükatud ümber Viljandi järve jooksul niisugust rahvahulka ei näe. Rahva hajutamiseks antakse selle aasta jooksul kaks starti: esimene kell 12, teine kell 15. Foto: Elmo Riig

Pikkade traditsioonidega ümber Viljandi järve jooks tuleb ülemaailmse koroonaviiruse leviku tõttu tänavu ebatraditsiooniliselt: see saab teoks 1. mai asemel 1. augustil, piiratud arvul osalejatele kõlab kaks stardipauku ning ees ootab teisigi muudatusi.

Suurim erinevus võrreldes varasemate jooksudega on siiski see, et rahva hajutamise eesmärgil lähetatakse pisut üle 2000 inimese rajale kahes jaos. Esimene start antakse kell 12 ja teine kell 15. Seejuures on esimese jooksu kontrollaeg 1:20 ning korraldajad soovitavad neil, kes tunnevad, et nad selle ajaga rada läbida ei jõua, lasta end üle viia teise starti, kus lõpetajaid oodatakse 2 tundi ja 30 minutit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles