Peaminister lubas Martin Helme palgatud advokaadi huvide konflikti uurida

Copy
Jüri Ratas lubas Martin Helme palgatud advokaadi võimalikku huvide konflikti uurida.
Jüri Ratas lubas Martin Helme palgatud advokaadi võimalikku huvide konflikti uurida. Foto: Elmo Riig

Peaminister Jüri Ratase sõnul kavatsetakse kontrollida, kas rahandusminister Martin Helme palgatud advokaadil on Eestit esindades huvide konflikt. Helme palgatud USA advokaat Louis Freeh esindab praegu Eestit Danske Banki rahapesukaasuses, aga on ka vastaspoole heaks tegutsenud. 

"Kindlasti tuleb alati vältida huvide konfliki. See, kas antud juhul on huvide konflikt või mitte, seda tuleb lisaks uurida," rääkis peaminister.

Eesti Päevaleht kirjutas esmaspäeval, et Martin Helme palgatud advokaat esindas veel hiljuti ettevõtet, kellega on otseselt seotud kriminaalasi, milles ta nüüd Eestit kolme miljoni euro eest aitama peaks.

Seda, kas riik kavatseb Freeh' lepingu tühistada, Ratas ei täpsustanud. "Seda tuleb siis arutada, mis on see huvide konflikt," ütles ta.

Lisaks plaanib Martin Helmega augusti keskpaigas kohtuda riigikogu rahanduskomisjon, et pärida tema palgatud USA advokaadi kohta, kes esindab Eestit rahapesujuhtumis, aga on ka vastaspoole heaks tegutsenud. Mida täpselt rahanduskomisjon Helmelt teada tahab, selgub arutelude käigus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles