Eriolukorra tõttu pikendatud tervisetõendid ja teooriaeksamid aeguvad peagi

Sakala
Copy
18. augustil lõpeb 14 576 tervisetõendi kehtivus.
18. augustil lõpeb 14 576 tervisetõendi kehtivus. Foto: Konstantin Sednev

Eriolukorra ajal, 16. märtsist 31. maini, lõppes ligi 12 000 mootorsõidukijuhi tervisetõendi ja 840 teooriaeksami kehtivus. Tähtaegu pikendati 18. augustini.

Kui tervisetõendi kehtivus lõpeb, siis sõidukit enam juhtida ei tohi. Tõendi kehtivuse uuendamiseks tuleb täita enda kohta tervisedeklaratsioon patsiendiportaalis www.digilugu.ee ning seejärel pöörduda tervisekontrolli tegija, näiteks perearsti poole. Kui väljastatakse e-tervisetõend, siis see jõuab automaatselt liiklusregistrisse, nii et maanteeameti teenindusbüroosse tõendit esitama minema ei pea.

18. augustil lõpeb 14 576 tervisetõendi kehtivus. Oma tõendi kehtivust saab kontrollida maanteeameti e-teeninduses, samuti saab kehtivuse kohta küsida perearstilt. E-teeninduses tervisetõendi kehtivuse kontrollimiseks tuleb ennast keskkonda sisse logida.

Kui aeguma hakkab teooriaeksami kehtivus, tuleb enne 17. augustit registreeruda sõidueksamile. Kui juhikandidaat ei ole seda teinud, tuleb tal hiljem teha uus teooriaeksam. Teooriaeksam kehtib ka siis, kui registreeritud sõidueksam toimub pärast 18. augustit.

Oluline on teada, et kui soovitakse sõidueksami aega muuta pärast 18. augustit, siis uuesti sõidueksamile registreerumise hetkel kontrollitakse teooriaeksami kehtivust. Kui teooriaeksamist on möödas rohkem kui 12 kuud, tuleb end uuesti sellele registreerida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles