Mööblitehase sulgemine sunnib ligi 40 viljandlast tööd otsima

Rannar Raba
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eile ennelõunal olid töömehed hingusele mineva Tarme mööblitehase juures ametis saepurupunkrite lammutamisega.
Eile ennelõunal olid töömehed hingusele mineva Tarme mööblitehase juures ametis saepurupunkrite lammutamisega. Foto: Elmo Riig / Sakala

Kaks kümnendit Viljandis Männimäel naturaalpuidust mööblit tootnud aktsiaselts Tarme tõmbab veebruari keskpaigaks otsad kokku ning koondab kõik töötajad.

Ettevõte, mis müüs oma toodangut valdavalt Soome, vähemal määral Rootsi, Taani ja Ukrainasse ning õige pisut Eestisse, sattus omanik Juho Toomiku sõnul raskustesse pärast seda, kui Soome mööbliturul toimusid majanduskriisist tingituna põhjalikud muutused.

Ehkki esialgu lootis omanik olukorrast välja rabelda, jõudis ta probleemide süvenedes äratundmiseni, et ei soovi enam selles valdkonnas jätkata.

«Pingutasin mis ma pingutasin, kuid firmat ei õnnestunud tulemuslikult funktsioneerima saada. Lühidalt öeldes pani mitu suurt ostjat pillid kotti ning saatis meile toodangu tagasi,» rääkis Juho Toomik. «Nii olemegi mõnda aega olnud olukorras, kus ühelt poolt istume suure laojäägi otsas ja teiselt poolt pitsitab käibevahendite puudus. Ka pankadest pole praegusel ajal abi loota.»

Lootes ettevõtet päästa, pidas Toomik oma sõnul läbirääkimisi mitme potentsiaalse investoriga, kuid kokkuvõttes jooksid kõik katsed liiva. Kui veel detsembris elas lootus, et ligi 40 töötajat ei saa ettevõtte majandusraskusi oma nahal tunda, siis nüüd on selge, et pooled neist jäävad tööta juba järgmisel nädalal ning ülejäänud koondatakse veebruari keskpaigaks.

Viidates pooleli olevatele läbirääkimistele, ei soostunud omanik ütlema, mis saab tootmishoonest ning selle sisustusest. «Kasutuseta need ei jää, kuid vaevalt samas kohas enam mööblit tootma hakatakse.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles