Direktori valimisel seekord avalikku vestlusvooru ei tule

Triin Loide
, Sakala arvamustoimetaja
Copy
Suure-Jaani koolil on neli õppekohta, mille saatus vajaks Priit Toobali arvates kindlasti laiemat arutelu. Pildil on Suure-Jaani kooli Tääksi õppekoht.
Suure-Jaani koolil on neli õppekohta, mille saatus vajaks Priit Toobali arvates kindlasti laiemat arutelu. Pildil on Suure-Jaani kooli Tääksi õppekoht. Foto: Marko Saarm

Erinevalt mõnest varasemast korrast, kui Põhja-Sakala vallas on asutuse juhi valimisel korraldatud kandidaatide kohtumisi vallarahva või töökollektiiviga, tuleb Suure-Jaani kooli direktoriks pürgijatel astuda vaid kaheksaliikmelise komisjoni ette.

Põhja-Sakala vallas elav ja ettevõtjana tegutsev endine Keskerakonna juhtiv poliitik Priit Toobal tegi 15. juulil vallavalitsusele saadetud kirjas ettepaneku, et direktorikandidaadid võiksid oma mõtteid esitleda kõigile vallakodanikele. Sellist formaati kasutati näiteks 2018. aasta lõpus, kui vald otsis uut direktorit Suure-Jaani kultuurimaja direktori kohale, millelt Toobal oli veidi varem tagasi astunud. Nagu toonane vallavanem Tõnu Aavasalu selgitas, oli kaasavat lähenemist kasutatud varemgi, näiteks kutsuti gümnaasiumi direktorit valides kohtumisele kõik õpetajad, et nad saaksid otse küsimusi esitada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles