Politsei otsib Viljandimaal taga vägivallakuritegudes kahtlustatavat Robert Pohlakut

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Robert Pohlak
Robert Pohlak Foto: Politsei- ja piirivalveamet

Politsei palub kaasabi, et leida 56-aastane Robert Pohlak, keda on alust kahtlustada Jõgevamaal toimepandud väljapressimises ja kehalises väärkohtlemises.

Lõuna prefektuuri kriminaalbüroo juht Rain Vosman teatas, et tänavu aprillis pandi Jõgevamaal toime vägivallakuritegu, mis seni kogutud tõenditele tuginedes sai alguse, kui kuriteos kahtlustatav nõudis noa ähvardusel ühelt mehelt endale võõrast vara. Ähvardamist pealt näinud ning juhtunusse sekkunud mehele põhjustas Robert Pohlak noaga vigastusi, mis ei olnud õnneks eluohtlikud. Ka Pohlak ise sai viga ning vajas arstiabi, kuid lahkus hiljem meditsiiniasutusest ning asus ennast varjama. 56-aastane Robert Pohlak on kuulutatud tagaotsitavaks, tema asukoht on selgitamisel.

Vosman märkis, et viimastel päevadel on politseile laekunud infot, et tagaotsitav võib viibida Viljandimaal ja selle lähiümbruses. Kui kellelgi on infot mehe täpsemast asukohast või on teda viimastel päevadel kusagil näinud, palutakse sest teada anda telefonil 112 või politsei numbril 528 1562.

"Oma isiku varjamiseks võib Robert kasutada erinevaid maskeerimisvõtteid: kanda päikeseprille, nokkmütsi, parukat või habet. Tema eritunnused on kaelal ja põsel suured lõikehaavad," kirjeldas politseijuht. 

Ta lisas, et Robert Pohlakut kahtlustatakse rasketes isikuvastastes kuritegudes, mistõttu on turvalisem temaga kontakti loomist vältida ning anda tema asukohast otsejoones politseile teada.

Robert Pohlak on varem mitme kuriteo eest pikalt vangis olnud. Neist kõmulisim oli 1993. aasta 26. augustil Tallinnas Vabaduse väljakul Estonian Airi kassa ees toimunud plahvatuse korraldamine. See oli osa maffiasõjast, millega niinimetatud Linnuvabriku grupeering, kuhu kuulus ka Pohlak, õiendas arveid konkureeriva Permi grupeeringuga.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles