Libedus viis arsti juurde

Aivar Aotäht
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Nulli ümber kõikuv temperatuur ühes sajuga muutis tänavad libedaks ning andis ka Viljandi haiglale tööd juurde.

Viljandi haigla kommunikatsioonijuht Krista Valdvee ütles eile keskpäeval, et just oli erakorralise meditsiini osakonda pöördunud kolmas libeduse tõttu viga saanud patsient.

«Üldiselt on olukord siiski rahulik ning praegusele aastaajale omane,» lausus ta. «Libedal kukkumisi tuleb ikka ette, kuid suurt tõusu viimastel päevadel sellega seoses ei ole.»

Ambulatoorse ravi ja diagnostika kliiniku juhataja Mati Kallas lausus, et luumurrud on pigem igapäevane teema. Tema sõnul on eelmistel talvedel juhtunud, et päevas tuleb kümme luumurruga patsienti, aga mõne viimase päevaga ei ole neid ka kokku nii palju.

Kallas tõi mõne näite raskematest õnnetustest, mis on sel nädalal juhtunud. Kõik osalised olid õrnema soo esindajad. Kolmapäeval kukkus 50-aastane naine paremale randmele ja murdis kodarluu. Neljapäeval sai 5-aastane tüdruk liumäel viga, murdes rangluu. 79-aastane naine libastus koduukse ees, vigastuseks katkine pindluu.

85-aastane naine kukkus tänaval ja murdis reieluu kaela, tema viidi ravile Tartu ülikooli kliinikumi.

Eile pärastlõunaks oli haigla aidanud kodarluu murdnud 52- ja 70-aastast naist ning pindluu murdnud 48-aastast naist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles