Repliik: Kas hoiatada on vaja?

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Tea Raidsalu
Tea Raidsalu Foto: Elmo Riig / Sakala

Muutlik ja üllatusterohke ilm pakub kõneainet aastaajast hoolimata. Eriti palju on sellest räägitud viimasel ajal, mil ühel päeval langeb valgeid helbeid ja teisel muutub lumevaip porimülkaks.

Sestap tõusevadki tähtsale kohale ilmajaama ning maanteeameti teated, mis manitsevad liiklejaid arvestama kliima ja teeoludega.

Leidub neid, kes peavad seda laadi soovitusi tüütuks nämmutamiseks. Mõni nördinu tunneb end hoiatusi kuuldes või lugedes koguni solvatuna: «Ega ma loll ole, ma ju näen, et lund sajab ja tee on jääs!»

Elu tõestab paraku järjepanu, et õnnetus ja hooletus käivad käsikäes. Inimestele, kes peavad rooli keerama igasuguse ilma ja teeoludega, on väärt info tähtis ning ettevaatlikkus aitab neil pärast pikka päeva taas koju jõuda.

Tänapäeval oleme tänu tehnika arengule harjunud saama uudised kohe kätte.

Kriisiolukorras, olgu siis päevade kaupa väldanud tuisu või nädala jagu kestnud elektrikatkestuse puhul aitavad olude paranemist tõotavad teated hädas olijail hakkama saada. Ärgem siis riielgem nendega, kes koputavad meie südametunnistusele.

Tagasi üles