Avatud talud ootavad nädalavahetusel rahvast külla

Priscilla Õmblus
Copy
Sel nädalavahetusel on üle Eesti oma uksed rahvale avanud üle 280 talu. Foto on tehtud mullu avatud talu päeval Matsi talus.
Sel nädalavahetusel on üle Eesti oma uksed rahvale avanud üle 280 talu. Foto on tehtud mullu avatud talu päeval Matsi talus. Foto: Elmo Riig

Sel nädalavahetusel on kuues üle-eestiline avatud talude päev ja külalistele avab ukse rohkem kui 280 talu või põllumajandusettevõtet. Viljandimaal on ennast avatud talude päevaks selle ametliku kaardi järgi üles andnud 19 kohta.

Nagu ütles pressiteate vahendusel maaeluminister Arvo Aller, tuleb avatud talude päev vahepealsest eriolukorrast hoolimata plaanitud ajal ning sellest võtab osa samas suurusjärgus talusid ja maaettevõtteid kui mullu. "Viimased kuud on koroonaviiruse mõju tõttu olnud keerulised ka maaettevõtjatele ning piirangud on mõjutanud nii tootmist kui ka müüki. Avatud talude päev annab muu hulgas hea võimaluse pakkuda otse oma õues eestimaist toitu ja kaupa tuhandetele perekondadele, kes sel nädalalõpul Eesti maapiirkondasid avastavad," rääkis minister.

220 talu ootab külalisi laupäeval, 18. juulil, kuid kõik talud on avatud pühapäeval, 19. juulil. Osalejatest avavad oma uksed esimest korda 50 talu ja maaettevõtet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles