Kolme korstnaga kiriku taastamine jätkub neljandat aastat

Margus Haav
, reporter
Copy
Lalsi kiriku taastaja Sven Andresoni (vasakul) ja tema kaaslaste tegutsemine pühakojas on nii põhjalik, et muinsuskaitseameti restaureerimisnõunikul Dan Lukasel on tehtud tööd ainult rõõm vaadata.
Lalsi kiriku taastaja Sven Andresoni (vasakul) ja tema kaaslaste tegutsemine pühakojas on nii põhjalik, et muinsuskaitseameti restaureerimisnõunikul Dan Lukasel on tehtud tööd ainult rõõm vaadata. Foto: Elmo Riig

Lalsi Püha Nikolause õigeusu kiriku taastajad on nelja aasta jooksul teinud nii põhjalikku tööd, et see hämmastab isegi muinsuskaitsjaid.

«Silma paneb särama see, kui head professionaalid siin tegutsevad,» kõneles muinsuskaitseameti restaureerimisnõunik Dan Lukas. «Tavaliselt on muinsuskaitsjate suur töö nõustamine ja juhendamine, et omanikud võimalikult palju väärtusi säilitaks ja neist aru saaks. Siin pole seda tööd üldse vaja teha. Vint on keeratud isegi rohkem peale, kui meie seda tahaksime, puhas rõõm vaadata. Nad ei pea võitlema omanike ega muude instantsidega, nad saavad seda tööd nautida.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles