Viljandi keskerakondlased soovivad Ratase jätkamist esimehena

Triin Loide
, Sakala arvamustoimetaja
Copy
Peaminister Jüri Ratas viibib täna Valgamaal.
Peaminister Jüri Ratas viibib täna Valgamaal. Foto: Sander Ilvest

Viljandi keskerakondlased andsid pressiteatega edasi info, et soovivad Jüri Ratase jätkamist erakonna esimehena ja toetavad tema kandidatuuri augustikuisel kongressil.

Juhatuse liikme kandidaatideks esitatakse Jaak Aab, Tanel Kiik, Taavi Aas, Helmut Hallemaa, Mihhail Kõlvart, Yana Toom, Kersti Sarapuu ja Jaanus Karilaid.

Aukohtu esimehe kandidaadiks seatakse Kalle Klandorf.

"Häid, töökaid ja tublisid inimesi on Eesti suurimas erakonnas palju, mistõttu oli valiku tegemine küllaltki keeruline," ütles Keskerakonna Viljandi osakonna esimees ja erakonna asutajaliige Helmut Hallemaa.

Viljandi linnavolikogu saadikurühma ning eelarve- ja arengukomisjoni esimees tunnustas Keskerakonna juhitavat valitsusliitu tehtud töö eest. "2016. aasta sügisel oli skeptikuid palju, kuid viimasel neljal aastal tehtud sammud on viinud Eesti elu edasi. Tegeldud on probleemkohtadega, millest Reformierakonna varasemad valitsused kahetsusväärselt mööda vaatasid," rääkis Hallemaa. "Sealjuures on just Keskerakond vedanud sisulist haldusreformi ning olnud eestkõneleja valdade ja linnade toetamisel. Seda kinnitavad ka teod: valitsusse pääsedes taastati omavalitsuste tulubaas, kuid ka nüüd kriisi ajal tehtud 130 miljoni euro suurune toetus omavalitsustele teede korrashoiuks ja uuteks investeeringuteks."

Hallemaa lisas, et erakonnal on vaja tugevdada jõudu kohalikul tasandil, seda eriti linna- ja vallavolikogude valimiste eelõhtut silmas pidades.

Keskerakonna 18. kongress on 22. augustil Tallinnas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles