Üle 30 aasta kadunud olnud lõpusõrmus ilmus kartulipõllult välja

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Carl Robert Jakobsoni nimelise 1. keskkooli 1988. aastal lõpetanud lennu sõrmus, mis enam kui 30 aastat Mustla põllul kadunud oli.
Carl Robert Jakobsoni nimelise 1. keskkooli 1988. aastal lõpetanud lennu sõrmus, mis enam kui 30 aastat Mustla põllul kadunud oli. Foto: Alar Karu

Mustlas oma ema kartulipõllul askeldanud Viljandi vallavanem Alar Karu leidis vagude vahelt ühe Jakobsoni kooli lõpusõrmuse, mille õige omanik oli sinna kaotanud üle 30 aasta tagasi. Nüüd on kaotajal võimalik sõrmus oma 50. sünnipäevaks tagasi saada.

«Asitõend, et sõrmuse omanik käis aastakümneid tagasi maasikaraksus,» lausus Karu naljatamisi, sest toona kasvasid sellel põllul maasikad.

1988. aasta lõpusõrmuse leidmise järel postitas Karu teate ühte Facebooki gruppi ning üsna kiirelt tuli vastus mehelt, kes on selle sõrmuse arvatav omanik.

Ta oli üle 30 aasta tagasi ühel suvepäeval tulnud Mustlasse külla sõbrale, kes oli toona Eesti üliõpilaste ehitusmalevas. Sõrmuse omanik ei mäletanud enam, kas ta käis põllul abis maasikaid korjamas või oli tõesti nii-öelda maasikaraksus.

Kooliajal Männimäel, aga nüüd juba aastaid Tallinnas elanud sõrmuse omanikul on Karu andmetel neil päevil 50. sünnipäev. «Tahaks selle sõrmuse talle juubeliks tagastada,» sõnas leidja.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles