Ülikooli eksdekaan asub korraga Leie ja Kolga-Jaani kooli juhtima

Copy
Hasso Kukemelk asub augustist juhtima korraga kaht väikest Viljandi valla kooli, sest temast saab nii Kolga-Jaani kui Leie kooli direktor.
Hasso Kukemelk asub augustist juhtima korraga kaht väikest Viljandi valla kooli, sest temast saab nii Kolga-Jaani kui Leie kooli direktor. Foto: 2 × Marko Saarm, Margus Ansu

Suve hakul Kolga-Jaani kooli direktoriks valitud Hasso Kukemelk leidis veidi enne jaaniaega postkastist Viljandi vallavalitsusest saadetud teate, et naabruses asuv Leie kool otsib poole kohaga direktorit. Ta osales konkursil ning sügisest hakkab doktorikraadiga mees juhtima korraga kaht kooli.

«Tahaks proovida Portugali klasterkooli mudelit, kus mitmel väikesel koolil on üks direktor,» tõi aastaid Tartu ülikooli sotsiaal- ja haridusteaduskonnas töötanud ning ka dekaaniametit pidanud Kukemelk näite, mida ta kaht kooli juhtides sooviks rakendada.

Direktorite koolitajast saab direktor

Ametlikult saab ta direktoriks 1. augustist. Seni pole tal oma sõnul ei piisavalt infot ega kaugeltki mitte volitusi, et mingeid otsuseid koolijuhina langetada. Nii pole tal ka täpselt teada, kui palju peab ta näiteks septembriks uusi õpetajaid leidma.

«Homme (teisipäeval – toimetus) lähen esimest korda Kolga-Jaani kooli, et osaleda seal remondiga seotud koosolekul,» rääkis Hasso Kukemelk. «Ametlikult osalen seal koosolekul veel võõrana.» Augustini juhivad mõlemat kooli senised direktorid.

Viljandi vallavanem Alar Karu pidas Hasso Kukemelgi kahe kooli juhiks saamist õnnestumiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles