Torm viis elektri ja langetas puid. Viljandimaal on jätkuvalt üle 200 elektrikatkestuse

Priscilla Õmblus
Copy
Laupäevane torm tekitas üle Eesti ulatuslikke elektrikatkestusi. Eileõhtuse seisuga oli endiselt vooluta üle 20 000 majapidamise.
Laupäevane torm tekitas üle Eesti ulatuslikke elektrikatkestusi. Eileõhtuse seisuga oli endiselt vooluta üle 20 000 majapidamise. Foto: Elmo Riig

Laupäeval puhunud tugevad tormituuled tekitasid üle Eesti ulatuslikke elektrikatkestusi. Eilse õhtu kella 20 seisuga oli endiselt vooluta 22 300 majapidamist. Pühapäevase seisuga on Viljandimaal veidi üle 200 elektrikatkestuse. Elektrilevi kinnitusel on lootus pühapäevase seisuga katkestused Viljandimaal likvideerida.

Kõige rohkem on vooluta kliente Raplamaal, Jõgevamaal ja Pärnumaal. Harju-, Põlva-, Valga-, Viljandi-, Võru- ja Saaremaal on lootust täna kõik korda saada, teistes maakondades jätkuvad tööd arvatavasti veel hommegi.

"Laupäevane torm on teinud elektrivõrgus erakordselt palju pahandust. Tuule kiirus oli paiguti isegi kuni 30 meetrit sekundis ja selle tulemusel on paljudes kohtades puud liinidele murdunud," ütles Elektrilevi juhtimiskeskuse juhtivspetsialist Hardi Puusepp.

Hilisõhtuks suurem torm vaibus ning  elektrikatkestusi massiliselt ei lisandunud.

"Brigaadid on väljas ning taastavad kõikjal elektriühendusi. Rikkeid on palju, tingimused kohati keerulised, aga kõrvaldame rikkeid ka öösel. Teeme kõik endast oleneva, et klientidele elektriühendus võimalikult ruttu taastada," rääkis Puusepp eile hilisõhtul.

Elektrilevi paneb inimestele südamele – katkenud elektriliinidele ei tohi läheneda, kuna juhtmetealune maapind võib olla pinge all ning anda eluohtliku elektrilöögi. Ühtlasi palume liinile langenud puu või mõne muu ohtliku olukorra fikseerimisel helistada rikketelefonil 1343.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles