Marek Tiitsi raport. Tuul ja vastane pakkusid võitu kandikul, ent Tulevik jättis löömata

Priscilla Õmblus
Copy
Laupäeval võõrustas Viljandi Tulevik Premium-liiga 12. voorus koduväljakul Narva Transi. Väljaku peremeestel tuli külaliste 1:0 paremust tunnistada.
Laupäeval võõrustas Viljandi Tulevik Premium-liiga 12. voorus koduväljakul Narva Transi. Väljaku peremeestel tuli külaliste 1:0 paremust tunnistada. Foto: Marko Saarm

Laupäeval tuli Viljandi Tulevikul kodustaadionil peetud Premium-liiga 12. voorus Narva Transi 1:0 paremust tunnistada. Järgneb Tuleviku kogukonnajuhi Marek Tiitsi mängu ülevaade.

Premium-liiga 12. mängupäev, teine järjest kodusel linnastaadionil. Marutuul ja enam kui 400 inimest tribüünidel, väljakul aga vastamisi Tulevik ja piirilinna Narva esindusklubi Trans. Oodatud moel mängu täiesti ettearvamatuks kujundanud marutuul, mis järverannas pakse liivapilvi keerutas ning tribüüni katust kangutas, soosis esimesel poolajal selgelt Viljandit, teisel aga Narvat. Tulevik lõi avapoolajal ridamisi ohtlikke väravavõimalusi, raksusid postid ja latid, mööda lendasid lähi- ja kauglöögid, ent palli võrku panna ei suudetud. Narva oma teise poolaja allatuulevõimalusi nii usinasti ei kasutanud, ent skoorisid positsioonirünnakust korra siiski ja sellest piisast: 1:0 võit jäigi külalistele.

Avapoolajal ridamisi nurgalööke teeninud Tulevik oli avavilest kuni lõpuni välja hädas tekitatud ohuolukordade konverteerimisega käibevaluutaks ehk väravateks. Ohtu külvasid Kristjan Kask, Sander Kapper, Pavel Marin kui Herol ja isegi keskkaitsest ründestandardites abiks käinud Marco Budic, ent tabati kas väravaraame, löödi mööda või oli Narva väravavaht Aleksei Matrosov ülesannete kõrgusel.

Narva osaks jäid esimesel poolajal mõned kontrarünnakud ja pealelöögid, millest ühe tõrjumiseks tuli Karl-Romet Nõmmel ka kõik oskused mängu panna ning korra kolises ka kodumeeskonna värava põiklatt. Teravust ja ohtu jagus Tuleviku värava alla esimese kolmveerandtunni jooksul aga siiski kasinamalt kui teisel pool väljakut. Poolajavile kõlas 0:0 seisul.

Teiseks poolajaks vahetati rollid: allatuult sai rünnata Trans ning Tulevikul tuli nii kaitses kui rünnakul arvestada vastutuulega, mis pikad söödud sageli nullis ja värava eest lahti mängitud palle väravasse tagasi ähvardas lennutada, harv ei olnud vaatepilt, kus pall õhus lihtsalt seisma jäi.

Narva saigi tuulest innustust, ent pikkade pallidega sellist ohtu külvata ei osanud, nagu oli seda teinud Tulevik esimesel poolajal. Territoriaalne tasakaal meeskondade vahel nihkus nullpunkti, ka palli vallati pigem võrdselt, ent Trans oli teisel poolajal selgelt ohtlikum kui oli olnud esimesel. Tulevik küll kohanes vastutuulega hästi ning erinevalt Transi esimesel poolajal näidatust suutis ka selgelt rohkem positsioonirünnakuid ehitada, ent pealelöögid piirilinna väravale jäid üpris harvaks.

72. minutil viis Narva aga lõpuni omapoolse positsioonirünnaku, pall langes vabalt ette Aleksandr Zakarljukale ning too sai Tuleviku väravale lähedalt peale lüüa ega eksinud. 0:1.

Tulevik aktiveerus kaotusseisu jäämise järel märgatavalt ning rünnakuhoog kasvas, ent mõnevõrra kiirustatud söödulahendused keskväljal ning Transi karistusalas hästi seisnud narvalased ei lubanud pealelöökideni jõuda. Paaril korral hoidis Narva väravavaht Matrossov omasid vee peal ning ka 82. minutil vähemusse jäänuna (kahe kollase kaardiga eemaldati väljakult Maksim Tšerezov) suudeti Tulevik kuival hoida. Lõpuminute surve Transi väravale oli tugev, kuid oma tabamus selles kohtumises jäigi viljandlastel saamata.

Trans teenis teise võidu järjest ning kerkis tabelipõhjast seitsmendaks üheksa punkti peale. Tulevik jätkab aga 18 punktiga viiendal tabelireal, kust selle vooruga siiski langeda ei saa, sest edu lähima jälitaja FC Kuressaare ees, kes mängib täna kodus Tartu Tammekaga, on viis punkti.

Järgmise kohtumise peab Tulevik võõrsil, 18. juulil minnakse Tallinnas vastamisi sealse Kaleviga, kes tänu Transi tänasele võidule ise turniiritabeli punase laterna rolli langes. Tuleviku koosseisust jääb selles kohtumises kindlasti eemale Mark Edur, kellele täna teenitud kollane hoiatuskaart oli hooaja neljandaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles