Politsei hoiatab pealetükkivate müügivõtetega uksele koputajate eest (1)

Eget Velleste
, reporter
Copy
Politsei teatel pääses neljapäeval Viljandis ühe kortermaja koridori roma välimusega paar, kes koputas ustele, et müüa kalli hinnaga rõivaid.
Politsei teatel pääses neljapäeval Viljandis ühe kortermaja koridori roma välimusega paar, kes koputas ustele, et müüa kalli hinnaga rõivaid. Foto: Marko Saarm

Viljandi politseijaoskond annab teada, et liikvel on vene keelt kõnelevad mees ja naine, kes tikuvad tuppa ja proovivad müüa tuhandete eurode eest rõivaesemeid.

Politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja Kerly Virga teatel leidis neljapäeval Viljandis aset juhtum, kus roma välimusega paar pääses ühe kortermaja trepikotta ning hakkas järjest ustele koputama. Esimesel korrusel avas ukse eakas naine, kes nad tuppa kutsus. Virga kirjelduse kohaselt pakkusid külalised naisele müügiks kostüüme, kasukaid ja muud.

Prouale jäigi valikust silma kaks riideeset, mille eest paluti tal välja käia tuhat eurot. Naisel ei olnud sellist summat sularaha kodus ja müüjad olid nõus temaga koos automaadist puudujääva summa ära tooma. Väidetavalt võtsid ukselt uksele käinud müüjad sularaha asemel vastu ka kulda.

Olukord päädis politsei teatel sellega, et proua ostis 150 euro eest ühe hõlsti. Hiljem jagas proua juhtunut tuttavaga, kes teatas omakorda politseile.

Politsei soovitab agressiivse kauplemisstiiliga inimeste puhul enda eest jõulisemalt seista. "Neid ei pea tuppa laskma ning palun tõsiselt ostud läbi mõelda," ütles Kerly Virk.

Tema sõnul kauplejad vanainimese kodust midagi ei varastanud.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles