Friikartulite lõhn viis naabri kohtusse abilinnapeaga vaidlema (18)

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Suur-Kaare 68 ja 68a maja vahe on napilt paarkümmend meetrit ning Objekti köök asub naabri kinnistust nelja-viie meetri kaugusel. Köögist tulev ventilatsioonikorsten sai paika enne kohtusse minekut, kuid see ei toonud naabrile soovitud lõhnarahu.
Suur-Kaare 68 ja 68a maja vahe on napilt paarkümmend meetrit ning Objekti köök asub naabri kinnistust nelja-viie meetri kaugusel. Köögist tulev ventilatsioonikorsten sai paika enne kohtusse minekut, kuid see ei toonud naabrile soovitud lõhnarahu. Foto: Marko Saarm

Kui Elo Saarepuu mullu juuni keskel Viljandi kohtumajast väljus, uskus ta, et on saavutanud võidu. Äsja oli ta sõlminud leppe, et pool aastat tagasi tema Paalalinnas asuva maja kõrvale, Kaare poe ühte ruumi kolinud kiirtoidukoht Objekt peab fritüürist tuleva kõrbeva toiduõli haisu kaotamiseks panema oma kööki lisafiltri.

Rõõmustamiseks polnud õige aeg, sest pool aastat kestnud ja kohtusse jõudnud vaidlus oli kulutanud kõvasti närve ning selleks oli kulunud 3900 eurot. Aga Saarepuu oli veendunud, et tulemus on käes. Kui järgmisel kuul pandi lisafilter kohtus saavutatud leppe kohaselt paika, ei pidanud ta oma aias enam friikartulite lõhna taluma.

Napilt kaks ja pool kuud hiljem tema rahu kadus, sest taas levis Objekti köögist friikartulite ja muu kiirtoidu lõhna. Tema arvates oli filtri toimimisaeg selleks ajaks läbi saanud. Sealtpeale pole ta leidnud enam kedagi, kes teda aidata saaks, sest aasta tagasi sõlmitud lepingu üks punkt ütleb, et sama probleemiga ta rohkem kohtusse pöörduda ei tohi. Olukord on tema sõnul väljakannatamatu.

Kommentaarid (18)
Copy
Tagasi üles