Vanamuusika festival algab

Kaie Mölter
, reporter
Copy
Festivali lõpetab peaesinejaks tituleeritud vene juurtega Kanada-Tšehhi pianist Viviana Sofronitski.
Festivali lõpetab peaesinejaks tituleeritud vene juurtega Kanada-Tšehhi pianist Viviana Sofronitski. Foto: Marie Votavova

Viljandi vanamuusika festival, mis kannab järjekorranumbrit 35, leiab aset 10.–12. juulini Viljandi baptisti kirikus.

Esialgse plaaniga võrreldes on vähenenud esinejate arv ja kitsenenud geograafia. Muusikahuviline peab arvestama ka sellega, et kontserdid on sisetingimustes, mis tähendab oluliste piirangute järgimist.

Reedesel avakontserdil esineb niinimetatud festivalikvartett, mida juhib palju aastaid vanamuusika festivali eestvedaja olnud Neeme Punder, lisaks mängivad ainulaadses kvartetis Maano Männi (viiul), Irina Zahharenkova ja Aare Tammesalu. Kõlavad Joseph Haydni ja Ludwig van Beethoveni helitööd.

Laupäeval, 11. juulil astub lavale Hortus Musicus, kes esitab araabia ja juudi iidseid meloodiaid ja valiku XIII sajandist pärit Carmina Burana käsikirjast.

Festivali lõpetab peaesinejaks tituleeritud vene juurtega Kanada-Tšehhi pianist Viviana Sof­ronitski, kelle repertuaaris on nii Ludwig van Beethoveni kui tema kaasaegsete helitööd, loomulikult kõlab ka «Kuupaistesonaat». Kontserdile lisavad erilisust kuulsa klaverimeistri Paul McNulty valmistatud Beethoveni-aegsete Steini, Walteri ja Grafti instrumentide koopiad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles