Ametite maja ajakapsel on nüüd muusemis (1)

Alice Lokk
, reporter
Copy
Kolmapäeva lõuna ajal andis Viljandi linnapea Madis Timpson (vasakul) muuseumi direktorile Jaak Pihlakule (paremal) ametite maja ajakapsli. Nurgakivi sai endale volikogu esimees Helir-Valdor Seeder.
Kolmapäeva lõuna ajal andis Viljandi linnapea Madis Timpson (vasakul) muuseumi direktorile Jaak Pihlakule (paremal) ametite maja ajakapsli. Nurgakivi sai endale volikogu esimees Helir-Valdor Seeder. Foto: Marko Saarm

Kolmapäeva lõuna ajal andis Viljandi linnapea Madis Timpson Viljandi muuseumile juuni lõpul lammutamisele läinud komparteimajast leitud ajakapsli. Maja nurgakivi sai endale aga Viljandi volikogu esimees Helir-Valdor Seeder.

Muuseumi direktorile Jaak Pihlakule kapslit üle andes juhtis linnapea tähelepanu sellele, et samal ajal kui parterimaja lammutatakse, on muuseumil remont pooleli. "Väga sümboolne. Kuhu saaks veel anda kapsli, kui mitte Viljandimaa kõige tähtsamasse mäluasutusse," lausus Timpson.

Pihlak võttis sealsamas metallsilindrist veel kord välja ajalehed 1979. aastast ning kirja vabadussambale. "See on ju täiesti fenomenaalne akt. Kõige olulisem on siin jutt vabadussõja mälestussambast. See kõnetab ka järeltulevaid põlvi," märkis ta.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles