Viljandimaal kontrollitud ehitusplatsidel oli rikutud ohutusnõudeid

Alice Lokk
, reporter
Copy
Tööinspektsioon käis kontrollimas, kui hästi on ehitusplatsidel täidetud ohutusnõuded. Kõik oli korras ainult üheksal ehitusplatsil. Endiselt on mureks kaitsekiivri kandmisest hoidumine.
Tööinspektsioon käis kontrollimas, kui hästi on ehitusplatsidel täidetud ohutusnõuded. Kõik oli korras ainult üheksal ehitusplatsil. Endiselt on mureks kaitsekiivri kandmisest hoidumine. Foto: Arvo Meeks

Tööinspektsioon kontrollis tööohutust 58 ehitusplatsil ja tuvastas 47 rikkumist. Viljandimaal esines rikkumisi neljal kontrollitud ehitusplatsil.

Tööinspektsiooni pressiteates on kirjas, et vaatluse all olid ehitusplatsid Harju-, Lääne-, Pärnu-, Põlva-, Rapla-, Saare-, Tartu-, Valga-, Viljandi- ja Võrumaal. Vaadati töökohtade ergonoomiat, töövahendite, redelite ja tellingute korrasolu, isikukaitsevahendeid, tööd katustel ning dokumentatsiooni.

Viljandimaal kontrolliti firmade Haart Ehitus, Vilcon Ehitus, SEMT ja Maakivist ehitusplatse. Tööinspektsiooni meedianõunik Kristel Abel ütles, et rikkumistena võis näha lahtistel avadel puuduvaid kaitsepiirded ning seda, et tellingute paigaldamise õigsuse ja ehitusplatsi iganädalase kontrolli kohta oli koostamata akt.

Kristel Abeli sõnul tuvastati üleüldiselt enim probleeme kaitsepiiretega lahtiste avade ja treppide ees ning tellingute korrasoluga. Paljudel tellingutel polnud osaliselt või täielikult kaitsepiirdeid, vahepiirdeid või alumisi kaitsepiirdeid. Endiselt jättis soovida isikukaitsevahendite kasutamine. Kolmandikul objektidest ei olnud töötajatele antud kukkumiskaitsevahendeid. Ainult kahel objektil olid korras ohutusvööd, turvarakmed, ohutustrossid ja -köied.

Samas vastasid kõik kontrollitud ehitustõstukid nõuetele. Vähenenud on redelite korrasoleku ja kasutamisega seotud rikkumiste arv.

Abeli sõnutsi on endiselt on muret kaitsekiivritega. Kiivrid on küll väljastatud, kuid neid ei taheta kanda, sest neil pole lõuarihma ja kummardades kukub see peast ära. Mõistlik oleks tööandjatel soetada kohe korralikud kiivrid. Katusetöid tehti objektidel vähe, ent peaaegu pooltel neist avastati rikkumised. Ehitusobjektide tööohutusplaanid olid koostatud ja ajakohastatud ning enamasti oli neid ka töötajatele tutvustatud.

Ilma ühegi rikkumiseta oli tööinspektsiooni üle vaadatud ehitusobjektidest üheksa: Harju-, Tartu- ja Põlvamaal kaks ning Lääne-, Rapla- ja Valgamaal üks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles