Korduvalt elukaaslast peksnud ja ähvardanud mees saadeti 23 kuuks vangi

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Vanglasse saadetud mees ähvardas oma elukaaslast noaga, lubades ta ära tappa.
Vanglasse saadetud mees ähvardas oma elukaaslast noaga, lubades ta ära tappa. Foto: Kristjan Teedema

Esimesel korral kahe kuu pikkuse šokivangistuse ja seejärel 18 kuu pikkuse tingimisi vanglakaristusega pääsenud 64-aastane mees saadeti juunis jõustunud otsuse järgi oma elukaaslase korduva peksmise eest aastaks ja 11 kuuks vanglasse.

Alles jaanuaris kahe kuu pikkusest šokivangistusest pääsenud mees läks ühel aprilliõhtul oma elukaaslasele uuesti kallale, lüües teda rusikaga rinna piirkonda. Mõni tund hiljem tungis mees kallale juba voodis olevale elukaaslasele ning lõi teda korduvalt 1,5-liitrise plastist mahlapudeliga pähe ja kehasse ning korra rusikaga lõua piirkonda.

Peksmise ajal ähvardas ta ohvrit, öeldes talle: "Lõikan su lõhki ja kisun soolikad välja." Lõpuks ähvardas mees ka maja põlema panna.

Järgmisel päeval võeti mees vahi alla ja juunis mõistis kohtunik talle aasta ja 11 kuu pikkuse vangistuse. Selle karistuse oluline osa on talle juba varem samalaadse teo eest määratud vangistus, mida mees kandis tingimisi.

Mullu novembris ähvardas mees oma elukaaslasel noaga pea otsast lõigata ja ta kirvega tükkideks raiuda. Noaga ähvardades sundis ta naist käsi lauale panema, samal ajal rääkides, et lööb noa käest läbi.

Ähvardust ta teoks ei teinud, küll aga väänas käsi ja kägistas naist. Järgmisel päeval väänas mees veel korra naise haiget saanud kätt ning lõi teda peaga pähe.

Kuus päeva hiljem läks ta uuesti naisele kallale ja siis kutsuti ka politsei, kes ründaja ära viis. Toona lõppes vägivallatsemine sellega, et kaks päeva hiljem saadeti mees kaheks kuuks vanglasse ja sealt naasmise järel algas tingimisi vangistuse periood, mis pidi olema aasta ja kolme kuu pikkune kahe aasta pikkuse katseajaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles