Abilinnapea aias siblivad Lotte ja Roosi

Alice Lokk
, reporter
Copy
Viljandi abilinnapea Janika Gedvil nentis, et kaks aias toimetavat kana teevad palju rõõmu nii lastelastele kui ka sõpradele.
Viljandi abilinnapea Janika Gedvil nentis, et kaks aias toimetavat kana teevad palju rõõmu nii lastelastele kui ka sõpradele. Foto: Erakogu

Mai alguses võttis Uueveskil elav Viljandi abilinnapea Janika Gedvil kaks kana. Nagu ta ütles, hakkas tal niisugune mõte idanema möödunud aastal, kui tema Tallinnas Nõmmel elavad sõbrad tal külas olles innustunult oma kahest kanast rääkisid, ning kui saabus teistmoodi kevad ja oli teada, et suvel on reisimist vähem ja ollakse rohkem kodus, saigi mõte teoks. «Et endal oleks tore ja et lapselapsed saaksid kanale pai teha ja pesast sooja muna võtta. Tore on ju, kui saab vanaema ja vanaisa juurde tulla ning tead, et muna ei tule Rimi poest.» Üks Gedvili lapselaps on kümnekuune ning teine kolme ja poole aastane.

Kanad sai võetud laenuks tuttavalt talunikult Kolga-Jaanist. «Tema luges meile õpetussõnad peale ning liitusin Facebookis ka toreda linnukasvatajate grupiga, kust saab palju informatsiooni,» kõneles Gedvil ja lisas: «Kukke me ei võtnud. Esiteks me ei taha tibusid. Teiseks tahame, et naabritega püsiksid head suhted – kukk ju ikkagi kireb.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles