Pikalt ootel olnud ehitus mõisalasteaias algab

Eget Velleste
, reporter
Copy
Möödunud suvel otsisid kunstiülikooli õppejõud ja tudengid Pärsti mõisahoones uute värvikihtide ja ehitusmaterjalide alt muinsuskaitse mõttes väärtuslikku. Midagi väärtuslikku nad ei leidnud.
Möödunud suvel otsisid kunstiülikooli õppejõud ja tudengid Pärsti mõisahoones uute värvikihtide ja ehitusmaterjalide alt muinsuskaitse mõttes väärtuslikku. Midagi väärtuslikku nad ei leidnud. Foto: Elmo Riig

Enam kui kaks aastat tagasi kolisid Pärsti mõisas tegutseva lasteaiarühma 18 last oma ruumidest suurde saali, et saaks alata põhjalik remont. Pärast pikka ootamist see nüüd algabki.

Pärstis on üks Päikesekiire lasteaia õppehooneid ja lasteaia direktori Astra Jamnese suust kõlas kergendusohe, kui ta ütles, et lõpuks ometi algab ehitus.

Sakala on varem kirjutanud, et Pärsti õppehoones tegid viimase kolme aastakümne jooksul remonti peaasjalikult lasteaiatöötajad ise. Direktori sõnul on sealsed õpetajad talle kirjeldanud, kuidas neile on aja jooksul mitmel korral pott värvi toodud, et nad lasteaia ruume saaksid värskendada. Ettejuhtuvast värvist seintel saab nüüdsest minevik, sest veidi vähem kui 180 000 eurot maksma minevate ehitustööde eesmärk on viia ajaloolise mõisa väline ilme vastavusse sisemusega.

«Et oleks väljast mõis ja seest mõis,» sõnas Viljandi vallavanem Alar Karu, võttes ehitustööde eesmärgi lühidalt kokku. Karu lubab, et tulemus on omapärane ning peab mõisa miljööst ja arhitektuurist lugu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles