Korteri­otsijad eelistavad ahjuga tube

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kinnisvarabüroo Uus Maa teatel vähenes detsembris Viljandis kinnisvaratehingute hulk aastases võrdluses kaks korda ning korterite üürijad eelistavad ahiküttega eluasemeid.

Uue Maa koostatud ülevaate kohaselt langes Viljandis kinnisvaratehingute arv neljandat kuud järjest, kukkudes novembri 23-lt detsembris 19-le. Aasta varem oli detsembris 38 kinnisvara ostu-müügitehingut.

Kuu aja jooksul osteti ja müüdi Viljandis vaid kaheksa korterit. Kuu aega varem oli see näitaja 19. Väikese tehingute arvu tõttu kerkis ruutmeetri keskmine mediaanhind 8,9 protsenti, 450 eurole. Suurema hoo sai sisse eramuturg, sest detsembris müüdi neli maja, mis on aasta keskmisest veidi parem tulemus.

Küttekulude suurenedes on üürikorterite seas järjest enam populaarsust kogunud väiksemate ülalpidamiskuludega korterid, mis enamasti on ahiküttega. Pakkumisi on neile aga vähe.

Eramuturg on sügisega võrreldes veelgi passiivsem ning tehakse väga üksikuid oste. Inimesi, kes suuremateks ostudeks laenu saaksid, on Viljandis majaotsijate hulgas vähe.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles