Tänasest saab etteteatamisega haiglasse külla minna

Sakala
Copy
Tänasest on võimalik minna Viljandi haiglas olevaid patsiente vaatama, kuid mitte kõigisse osakondadesse.
Tänasest on võimalik minna Viljandi haiglas olevaid patsiente vaatama, kuid mitte kõigisse osakondadesse. Foto: Elmo Riig

Viljandi haigla teatab, et tänasest on võimalik taas patsiente vaatama minna, kuid selleks on vaja end varem registreerida.

Patsientide juurde lubatakse neid külalisi, kes on selles varem raviarstiga kokku leppinud. Haigla pressiteates on kirjas, et statsionaarse taastusravi ja õendusabi osakonnas on külaskäik võimalik tööpäevadel kella 8–16 ning selleks on vaja end varem registreerida, helistades osakonna juhataja telefonil. Kõikide osakondade telefoninumbrid leiab haigla kodulehelt. Külaskäik võib kesta 20 minutit ning korraga lubatakse patsiendi juurde kõige rohkem kaks inimest.

Kirurgiakliinikusse ja sisehaiguste osakonda lubatakse külalisi tööpäeviti kella 14–16 ja samuti maksimaalselt kaks inimest korraga. Mõlemas osakonnas tuleb oma tulekust tuleb teada anda õeposti numbril.

Kõige rangem on kord hoolekandekeskuses. Sealgi tohib külalisi olla kõige rohkem kaks ja nad võivad külas olla maksimaalselt 20 minutit. Kõndivate ja ratastoolis patsientidega tohib kohtuda külastamistoas ning lamajatega fuajee puhkenurgas. Nii külalised kui ka külastatavad peavad kandma isikukaitsevahendeid ning kaasavõetud esemed desinfitseeritakse. Hoolekandekeskuses on külastusaeg iga päev kella 13–15.

Sundravi osakonna patsiente saab vaatama minna tööpäevadel kella 12–19 ning nädalavahetusel kella 10–19. Seal tuleb ette registreerida vähemalt üks päev varem osakonna valveõe telefonil. Külaline peab olema terve ning et selles veenduda, kraaditakse teda osakonnas. Korraga lubatakse külla kaks või kolm lähisugulast, lubatud on kuni kaheksa külastust päevas. Osakonnas antakse külalisele mask ja ta desinfitseerib käed. Külastusaja kestus on kuni 30 minutit.

Akuut- ja pikaravi osakond pikendavad haigla teatel külastuskeeldu kahe nädala võrra ning ka sünnitusosakonda külalisi veel ei lubata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles