Põrumine, säramine ja pettumine – selgusid riigieksamite tulemused

Copy
Tänavused riigieksamid olid mitmes mõttes erilised. Lisaks sellele, et need olid vabatahtlikud, tuli neid teha koroonaennetusreegleid järgides ja üksteisest kaugel istudes.
Tänavused riigieksamid olid mitmes mõttes erilised. Lisaks sellele, et need olid vabatahtlikud, tuli neid teha koroonaennetusreegleid järgides ja üksteisest kaugel istudes. Foto: Elmo Riig

Teisipäeval said värsked gümnaasiumilõpetanud teada oma kuu aega tagasi tehtud riigieksamite tulemused. Osa Viljandi lõpetanutest põrus, mõni säras ja mitu süüdistas tulemustes eriolukorda. Nüüd ootavad paljusid ees ülikoolide sisseastumiskatsed ja mitu kõrgkooli sel aastal riigieksamitulemusi ei vaatagi.

Riigieksamid olid tänavu vabatahtlikud, sest eriolukorra tõttu pidid õpilased neiks valmistuma kodus. Sellest hoolimata ei erinenud Eesti keskmised eksamitulemused kuigivõrd eelmiste aastate omadest.

Viljandi gümnaasiumi direktori Ülle Matsini sõnul ei tohiks eksamitulemusi aga eelnevate aastate omadega üldse võrrelda, sest sel aastal olid tingimused teised ning varem on eksamid gümnaasiumi lõpus olnud kõigile kohustuslikud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles