Päästjad soovitavad veekogudest eemale hoida

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ehkki aasta algul saabunud miinuskraadid on järvedele ja tiikidele esimese jääkihi kasvatanud, manitsevad päästjad inimesi, et need veel jääle ei läheks.

«Vahelduvad sulailmad ei ole veekogusid piisavalt turvaliselt katnud, paksem jää tekib alles pärast mitmenädalast külma ilma,» teatas päästeamet nädala keskel saadetud teates.

Praegune veekogudele tekkinud jää inimesi ei kanna ning sellele minek on eluohtlik. Jääst läbi vajudes upub inimene ujumisoskusest hoolimata, sest külm vesi halvab tema tegevusvõime mõne minuti jooksul.

Päästeamet palub, et lapsevanemad ei jätaks lapsi veekogude läheduses järelevalveta ja selgitaksid neile jääle mineku riske. Selle aasta esimestel päevadel on lapsed juba mitmel korral hapra jääga veekogudel ohtlikesse olukordadesse sattunud.

Tallinnas Kadriorus vajus poiss läbi õhukese jää tiiki, kuid pääses kõrvalseisjate abiga veekogust välja.

Kalameestel soovitab päästeamet samuti reaalselt hinnata õrna jääga seotud ohte ning hoiduda jääle minemast enne, kui see on turvalise paksusega.

Lähematel päevadel peaks Eestis langema temperatuur ligi kümne miinuskraadini ning siis hakkab jää veekogudel ka kiiresti paksenema. Näiteks loodab Viljandi rattaklubi juba nädala pärast, 22. jaanuaril Viljandi järvel korraldada uisumaratoni.

«Praegu on jää vaid paari sentimeetri paksune, aga pikemad ilmaprognoosid annavad lootust, et paari nädala pärast võiks jää paksus uisumaratoni korraldamiseks piisav olla,» teatas Viljandi rattaklubi nädala algul oma netiküljel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles