Karksi-Nuias kordub täna õhtust möödunud suvi

Eget Velleste
, reporter
Copy
Karksi-Nuia peatänava remont peaks lõppema tänavu septembris.
 
Karksi-Nuia peatänava remont peaks lõppema tänavu septembris.  Foto: Elmo Riig

Möödunud aastal Karksi-Nuias lõppema pidanud tee-ehitus saab esmaspäeval õhtul uue alguse ja liiklus korraldatakse ümber samamoodi, nagu see oli eelmisel suvel.

Ehitus kujunesid oodatust pikemaks, sest töö käigus selgus, et sajuveesüsteem ei vasta nõuetele ja vajab uuendamist.

"See tõi mahtu nii palju juurde, et töid ei jõudnud eelmisel aastal ära teha," sõnas Mulgi valla abivallavanem Dmitri Orav. "Loodame väga, et selle suvega saame punkti panna."

Abivallavanem rääkis, et sajuveetorustik ei vastanud nõuetele ning vesi ei voolanud korralikult ära ning seetõttu langetati maanteeametiga otsus jaotada tööd kahte ossa.

Liiklejatel peaks Orava sõnul tänavu olema lihtsam, sest ehitusperiood on lühem ning ümberkorraldused eelmisest aastast juba tuttavad.

Orav kirjeldas, et tööde ajal jääb avatuks Karksi-Nuia Viljandi-poolne ots, seega Viljandist Valga poole sõitvatel inimestel ei tohiks raskusi tekkida. Liiklejatel, kes sisenevad Karksi-Nuia Pärnu poolt, tuleb rinda pista ümbersõitudega.

8. juunil alustati linnas kõnniteede asfalteerimist. See on praeguseks lõpule viidud ja jalakäijatel peaks abivallavanema sõnul olema nüüd varasemast ohutum liigelda.

Sakala on kirjutanud, et tööd võeti ette, sest 14 aasta tagune ehitus polnud piisavalt kvaliteetne. 2006. aasta suure remondi järel, mil maanteeamet ehitas täpselt sama lõigu väikelinna ühest sissesõidust teiseni täiesti uueks, hakkasid teel olevad kaevud vajuma. Sellest tekkiv vibratsioon mõjutas tänavaäärseid maju, millest mõnel hakkasid ahjudesse mõrad tekkima. Lisaks olid äravajunud kaevukaaned ohtlikud, sest mõni neist kippus suurte veokite möödumise ajal oma pesast lausa välja hüppama.

Maanteeamet püüdis aastate jooksul olukorda väiksemate remontidega parandada, kuid see ei andnud tulemust.

Ehitus Karksi-Nuias peaks praeguste plaanide kohaselt lõppema septembri teisel nädalal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles