Suvekuumus möödus politseile tavaliste väljakutsetega

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Politseinikud viisid avalikest kohtadest arestikambrisse kainenema viis purjus inimest.
Politseinikud viisid avalikest kohtadest arestikambrisse kainenema viis purjus inimest. Foto: Elmo Riig

Kui varasematel aastatel on kuumad nädalalõpud toonud tihti kaasa raskeid õnnetusi või kriminaalseid tegusid, siis viimatised vabad päevad suvepalavuses möödusid üsna rahulikult. Politsei sai keskmisel hulgal väjakutseid ja raskeid vahejuhtumeid ei olnud.

Enamik lahendamist vajanud juhtumeid oli nagu harilikult seotud alkoholiga. Politseinikud said mitu teadet inimesest, kes oli liigse alkoholi tõttu muutunud ettearvamatuks ja agressiivseks. Nii näiteks tuli reedel kella 15.30 paiku teade, et Viljandi turu juures loopis üks joobes mees autode pihta kive. Kohalesõitnud politseinikud võtsid joobes mehe endaga kaasa ja viisid ta kainenema. Kividega pihtasaanud auto kasutaja kuulati kohapeal üle ning kahjustustest tehti võimaliku menetluse tarvis fotod.

Politseinikel oli tükk tegu ka lärmakate korteripidudega, mis ümberkaudseid segasid. 28. juuni öösel näiteks käisid nad Viljandis Lõuna tänaval, kus kurdeti naabrite juurest kostva liiga vali tümpsu üle. Politseinike saabudes saunamaja juures mingit lärmi ei olnud, küll istus seal kolm meest, kes omavahel juttu ajasid ja end juba lahkumagi sättisid.

Kokku oli politseinikel kolme päeva jooksul 46 väljakutset ning kõige töisem päev oli laupäev, mil nende abi oli tarvis 17 korral.

Lähisuhtevägivallaga seotud väljakutseid oli sel nädalavahetusel kaks. Arestikambrites puhkas viis inimest.

Viljandimaa teedel kontrolliti 103 autojuhi kainust ning ühtegi alkoholiga patustanud roolikeerajat ei tuvastatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles