Meistrite mängu võitis Terje Roosi

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi Bowling Clubi liige Terje Roosi tuli Eesti parimate mängijate mõõduvõtul võitjaks.
Viljandi Bowling Clubi liige Terje Roosi tuli Eesti parimate mängijate mõõduvõtul võitjaks. Foto: Elmo Riig / Sakala

Õigustatud protestide varal Eesti parimatest parimate bowling’u­mängijate mõõduvõtule pääsenud Viljandi klubi mängijal Terje Roosil õnnestus naiste turniir võita.

«Saali tasub kaasa võtta sõbrad õnne, anne ja tunne,» teatas Viljandi Bowling Clubi mängija Terje Roosi, kes oli laupäeval triumfeerinud Tallinnas Al Mare saalis peetud naiste meistrite karikavõistlustel.

Eesti veeremängude liidu bowling’u sektsiooni korraldatavale meistrite karikavõistlusele kutsutakse eelmise hooaja reitingutabeli kuus edukamat naist ja tosin meesmängijat. Terje Roosi, kes oli nimetatud tabelis seitsmendal real, sai pärast protestimist turniirile lisakoha.

Mullu Viljandimaa naiste meistrimedali teeninud mängija protsessis alaliiduga seetõttu, et üks turniir oli sätitud reitingutabelisse veidi ebaõiglaselt. «Turniir, millel ma kaasa ei teinud, langetas mu tabeli seitsmendaks,» teatas ta. «Lõpuks leiti ilmselt, et mu pretensioonid on õigustatud.»

2011. aasta meistrite karika omanik sai kuuevoorulises mängus parimana punktisummaks 1181 ning pääses otse finaali, kus kogus teda oponeerinud Riina Lõhmuse 154 punkti vastu 191.

Terje Roosi sõnul mängiti keeruka rajaõlitusega ning seetõttu polnud tulemused just kõige kõrgemast mastist. «Mulle see rajaõlitus meeldis, sest eeldas äärmiselt täpseid viskeid,» kõneles Terje Roosi.

Naiste turniirile kutsutute seas oli teinegi Viljandi klubi mängija, Annely Ritson. Tema pidi seekord leppima neljanda kohaga.

Võitja Terje Roosi oma saavutust eriliseks ei pidanud. «Osalejad nautisid mängu ilu ega võtnud seda tulise lahinguna,» arutles ta.

Et tuleval aastal oleks samal turniiril osalemine täitsa kindel, tahab Terje Roosi tänavuse hooaja lõpetada naiste reitingutabeli tipus. «Mingi sportliku eesmärgi peab endale püstitama,» lausus viljandlanna, kes hoiab pärast kolme reitingupunkte andvat turniiri Inara Ratniku järel teist kohta.

Meistrite karikale peetud meeste võistlusel sai 12 mängija seas võidu pärnulane Rasmus Parts. Viljandimaa mehi seekord kutsutute seas polnud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles