Hulkuvast loomast tuleb teada anda või rääkida tema omanikuga

Alice Lokk
, reporter
Copy
Omapäi ringikondavast loomast tuleks teada anda kohalikule omavalitsusele või varjupaigale. Kui on teada, kes on looma omanik, võiks esialgu temaga rääkida.
Omapäi ringikondavast loomast tuleks teada anda kohalikule omavalitsusele või varjupaigale. Kui on teada, kes on looma omanik, võiks esialgu temaga rääkida. Foto: Marko Saarm

Sooja ilmaga liiguvad inimesed palju ringi ja märkavad tavalisest enam hulkuvaid koeri ja kasse. Viljandi valla ametnike poole on mitu korda hulkuvate loomade tõttu pöördutud ning paaril korral on koer inimest ka vigastanud.

Viljandi valla keskkonnaspetsialist Liisa Riiner ütles, et viimastel kuudel, eriti sooja ilmaga, on vallavalitsuse poole pöördunud murelikke inimesi, kes on näinud hulkuvaid koeri ja kasse. "Inimesed liiguvad väljas rohkem ja loomi märgatakse. Sõidetakse jalgrattaga ja talude läheduses hakkavad koerad järele jooksma. Maal ongi see mure, et inimesed elavad hajusalt metsa ääres ning eeldavad, et nad võivad oma koera lahtiselt hoida," rääkis ta.

Hulkuvate koerte kohta on teateid tulnud muu hulgas Mustla alevikust ning Tõnuküla, Tänassilma, Vardja, Tusti ja Paistu külast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles