Kolm Lille tänava pidulist ei saa vanglast koju

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lille tänava autopesula
Lille tänava autopesula Foto: Elmo Riig / Sakala

Kohus ei nõustunud vabastama peaaegu kolm kuud tagasi Viljandis Lille tänaval oma sünnipäeva pidanud meest ja tema kaht külalist, keda kahtlustatakse politseinike ründamises.

Advokaadid pöördusid kohtu poole palvega, et ööl vastu 23. oktoobrit suure mürgliga lõppenud peol osalenud kolme mehe vahistamise võiks asendada elektroonilise järelevalvega ning nad võiks eeluurimise ajaks vanglast koju saada. Kohtunik selle mõttega ei nõustunud.

25. oktoobrist on mehed kohtu loaga kuueks kuuks vahi alla võetud. Veel neli meest, keda samal ööl politseinike ründamises süüdistatakse, on eeluurimise ajal vabaduses.

Mürgel Lille tänaval algas ööl vastu 23. oktoobrit, kui pesulas hakati tähistama selle omaniku sünnipäeva. Pidu muutus keset ööd väga lärmakaks ning politsei sai väljakutse palvega pidulisi vaigistada.

Lühikese ajaga jõudsid sündmuskohale kaks patrulli ja politsei välijuht ehk kokku viis korravalvurit. See oli ka kogu inimjõud, mis politseil tol ööl maakonnas ametis oli.

Politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja Kerly Peiteli sõnul ei allunud vägivaldne seltskond mundrikandjate korraldustele ning asus hoopis kallaletungiks aia küljest lippe murdma. Politseinikele tekitati rünnakus kergeid vigastusi ja nad vajasid esmaabi.

Korravalvurid said toimuva kontrolli alla tund ja 20 minutit pärast esimest väljakutset, kui sündmuspaika jõudsid erandkorras tööle kutsutud kolleegid ning Lõuna prefektuuri kiirreageerimisüksus Tartust.

Kohapeal võeti kinni kolm ja hiljem tabati linna pealt veel neli vägivallatsejat. Kõik seitse 22—30-aastast meest, kellest kolme oli varem vägivallakuritegude eest karistatud, toimetati Viljandi arestimajja.

Karistusseadustiku paragrahv, mis käsitleb vägivalda võimuesindaja vastu, lubab süüdimõistetut karistada rahaliselt või kuni viieaastase vangistusega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles