Prügipõleng vedas Leola tänava kohale musta suitsusamba

Copy
Töötlemata puidust ja paberist on lubatud lõket teha, kui see vastab tuleohutusnõuetele ning on kooskõlas avaliku korra eeskirjaga.
Töötlemata puidust ja paberist on lubatud lõket teha, kui see vastab tuleohutusnõuetele ning on kooskõlas avaliku korra eeskirjaga. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Neljapäeva õhtul kerkis Leola tänavalt Viljandi kohale must suitsusammas, sest keegi oli asunud Valuoja oru kaldal prügi põletama. Väljakutse saanud päästjad jõudsid lõkke juurde siis, kui see oli juba kustunud.

Viljandimaa päästepiirkonna juhataja Jüri Sooviku sõnul sõitsid päästjad välja naabrite kaebuse peale, kuid selleks ajaks, kui meeskond Leola tänavale jõudis, oli lõke sisuliselt juba ära põlenud. Sooviku sõnul oli sündmuspaigal ka üks inimene, kuid pole teada, kas tema oli lõkkega seotud või mitte. Samuti ei saanud kindlaks teha, mida täpselt põletati.

Soovik tuletas meelde, et lõket tehes peab arvestama Viljandi linna avaliku korra eeskirja ja tuleohutusreeglitega. Eeskirja järgi võib Viljandis teha lõket ainult territooriumi valdaja loal ja täiskasvanud isiku juuresolekul ning hoonetest vähemalt 30 meetri kaugusel, kusjuures tuleb arvestada ilmastikku ja tuule suunda ning põletada ei tohi kulu ja prahti. Sisuliselt on lubatud põletada ainult töötlemata puitu ja paberit ning linna maa peal lõkke tegemiseks peab küsima luba. Vastasel juhul võib saada trahvi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles